Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΚΠΑ: Ξεκινά τον Ιανουάριο το e-learning πρόγραμμα «Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ»

5/12/2022 7:37:50 μμ
Διάρκειας 4 μηνών και με δημιουργό, εισηγητή και συγγραφέα του εκπαιδευτικού υλικού τον Νίκο Καζάζη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό βραβευμένο πρόγραμμα για στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου, το οποίο μάλιστα κατέκτησε το Silver Award στην κατηγορία «Δια Βίου Μάθηση και Απασχολησιμότητα» στον ετήσιο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2022. Το e-learning πρόγραμμα «Φαρμακευτικό Μαρκετινγκ» του ΕΚΠΑ υποστηρίζει τις δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων και βελτιώνει σημαντικά την απασχολησιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο με την εκπαίδευση και ανάπτυξη στελεχών που απασχολούνται ή θα κληθούν να απασχοληθούν στο μέλλον στην επιχειρησιακή λειτουργία του μάρκετινγκ φαρμακευτικών προϊόντων, τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα καλύπτει το απόλυτο κενό στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που αποτελεί ένα αυστηρά εξειδικευμένο πεδίο που χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιαιτερότητες. Μολονότι ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων των επιστημών υγείας και συναφών επιστημών (βιολογία, χημεία κλπ.) απασχολούνται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, σε καμία από τις αντίστοιχες σχολές δεν διδάσκεται το μάρκετινγκ και οι ειδικές εφαρμογές του στο φαρμακευτικό κλάδο, ούτε σε προπτυχιακό ούτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. 

Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης (Κέντρα δια Βίου Μάθησης, Κολλέγια κλπ.). Συνεπώς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σήμερα μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη σειρά του προγράμματος παρακολούθησαν περισσότερα από 150 στελέχη του κλάδου αλλά και νέοι πτυχιούχοι. Στις σειρές του 2022 που ακολουθήσαν συμμετείχαν δεκάδες στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών αλλά και πολλοί κοινοτικοί φαρμακοποιοί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε μαθήματα με 15 θεματικές ενότητες. Δημιουργός του προγράμματος, εισηγητής και συγγραφέας του εκπαιδευτικού υλικού είναι ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ Νίκος Καζάζης, οικονομολόγος με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και πολύχρονη πείρα στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων.
Σε λίγες μέρες θα γίνει η έναρξη της νέας σειράς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως 8/1/23. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 16/1/23. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»
60 μεταπτυχιακοί φοιτητές «διασυνδέονται» με την αγορά εργασίας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο