Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

ΕΚΠΑ: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου ωοθηκών

16/1/2025 3:28:40 μμ
Έλαβε χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ύψους 13 εκατ. ευρώ για το ερευνητικό πρόγραμμα DISARM (Disarming the Silent Threat Of Ovarian Cancer) για τον καρκίνο των ωοθηκών, στο οποίο η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ συμμετέχει ως κύριος εταίρος. 


Με συντονιστή το Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 14 ευρωπαϊκές χώρες. Μέσω των 4 πυλώνων του, θα γίνει αξιολόγηση των πολυγονιδιακών ελέγχων για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης της νόσου στον πληθυσμό, ακολούθως αξιολόγηση νέων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών για την πρώιμη διάγνωση και θα εξετασθεί η χρησιμότητα αλγορίθμων ΤΝ στην υποβοήθηση της καλύτερης αξιολόγησης του κινδύνου. 


«Τέτοιες ερευνητικές προσπάθειες θέτουν τη χώρα μας στο προσκήνιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του καρκίνου ωοθηκών και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην πρώιμη διάγνωση της νόσου», σημειώνουν οι γιατροί του ΕΚΠΑ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εις μνήμην της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου
Για να ψηφιοποιήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Νέο point-of-care τεστ για τον κοκκύτη θα κυκλοφορήσει η Roche
Εγκρίθηκε σε Ε.Ε. και ΗΠΑ
Η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος: Από το στίγμα στη θεραπεία με νέα εργαλεία
Γράφει ο Σπυρίδων Καρράς, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
91 καινοτόμα εμβόλια υπό ανάπτυξη στην Ευρώπη
Σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Vaccines Europe