Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης

ΕΚΠΑ: Βράβευσε 21 ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για τη δράση και την προσφορά τους

30/1/2023 8:41:31 μμ
Με αφορμή τα 200 χρόνια συνεργασίας με το Τμήμα Φαρμακευτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2023, παρουσία του του Α. Πλεύρη και του Μ. Θεμιστοκλέους, η εκδήλωση προς τιμήν της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα για τη μακροχρόνια παρουσία της στη χώρα και τη συνεργασία της με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ

Οι βιομηχανίες που παρασκευάζουν φαρμακευτικά σκευάσματα και προϊόντα στην Ελλάδα και το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ έχουν σχεδόν ολοκληρώσει δυο αιώνες κοινής πορείας, διανύοντας δύσκολες εποχές αλλά και περιόδους με σημαντικές επιτυχίες. Η ανάπτυξη φαρμάκων προστιθέμενης αξίας που βελτιώνουν σημαντικές παραμέτρους της θεραπείας, όπως η συμμόρφωση των ασθενών, η ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων ενεργειών και η βελτίωση του προφίλ ασφάλειας, αποτελούν την απάντηση των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στην πρόκληση των απλούστερων φαρμάκων που παράγονται σε τρίτες χώρες χαμηλού κόστους.

«Οι Φαρμακευτικές Βιομηχανίες που τιμώνται σήμερα έχουν σημαντική και ιστορική προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν κατορθώσει με την πορεία τους και επενδύοντας στην Έρευνα και την Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων να αναπτύξουν συνεργασίες με σημαντικούς επιστημονικούς φορείς τόσο στη χώρα μας, όπως το Τμήμα Φαρμακευτικής, όσο και διεθνώς, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δομής που συμβάλλει με το έργο της στην ισχυροποίηση της χώρας γενικότερα και ειδικότερα σε θέματα καινοτομίας», δήλωσε ο Α. Δημόπουλος Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Οι 21 φαρμακευτικές με μακροχρόνια δραστηριότητα στην ανάπτυξη σκευασμάτων στην Ελλάδα που τους επιδόθηκε τιμητική πλακέτα είναι:
ADELCO A.E., ANFARM Hellas Α.Ε., ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε., BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., DEMO Α.Β.Ε.Ε., ELPEN, FAMAR Α.Β.Ε., ΦΑΡΑΝ Α.Β.Ε.Ε., GALENICA Α.Ε., GEROLYMATOS INTERNATIONAL, HELP PHARMACEUTICALS, KLEVA PHARMACEUTICALS, ΚΟΠΕΡ (COOPER) Α.Ε., LAVIPHARM Α.Ε., ΜΙΝΕΡΒΑ Φαρμακευτική Α.Ε., ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε., PHARMATHEN, PHARMAZAC Α.Ε., RAFARM, UNI-PHARMA-INTERMED Α.Β.

Για την τιμητική διάκριση της Lavipharm, ο Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager του Ομίλου δήλωσε: «Στη Lavipharm εδώ και 112 χρόνια αυτό που δίνει το παλμό στο καθημερινό μας έργο είναι πώς θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και μακροβιότερα. Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή και ευχή όλων μας είναι η πρόοδος και η εξέλιξη της φαρμακευτικής επιστήμης να ανοίγει νέους δρόμους στη βελτίωση ποιότητας ζωής του σύγχρονου ανθρώπου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φαρμακοποιοί, αφού περικόπτονται συνταγές


Σχετικά άρθρα

Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas
Το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών στρέφεται στο φαρμακείο
Για να προσεγγίσουν πιο στοχευμένα τους ασθενείς