Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες από τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία

8/2/2018 12:21:04 μμ
Τα ψυγεία των Αιμοδοσιών έχουν αδειάσει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Oι πάσχοντες από Θαλασσαιμία υπομεταγγίζονται στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, αφού τα ψυγεία των Αιμοδοσιών έχουν αδειάσει. Ελάχιστο ή και καθόλου αίμα για την προγραμματισμένη μετάγγιση. Αβέβαιο το μέλλον, ανασφάλεια για το αύριο, φόβος για τη ζωή των πασχόντων.

«Αυτή την εποχή, τα αποθέματα αίματος λιγοστεύουν… Σας χρειαζόμαστε όλους. Δώσε αίμα σήμερα», αναφέρουν τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.


Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ενώνει τη φωνή της με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) κάνοντας έκκληση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να δώσουν αίμα, μιας και διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο.


«Κανείς δε γνωρίζει και δεν μπορεί να εγγυηθεί για το αν θα βρεθεί αίμα για τη μετάγγισή μας. Χρειάζεται υποδομή, χρειάζονται μέτρα, χρειάζεται προγραμματισμός για να εξασφαλιστεί η επάρκεια αίματος στη χώρα μας. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από το στόχο. Καθημερινά δεκάδες πάσχοντες από θαλασσαιμία δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία τους, τη σωστή μετάγγιση αίματος. Μόνο οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μπορούν να βοηθήσουν. Κάνουμε έκκληση…», σημειώνουν.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποφασίστηκε και η διανομή μερίσματος μετά από 18 χρόνια
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο