Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Έκκληση αγωνίας από φαρμακεία της Κορίνθου

16/10/2022 7:06:53 μμ
Εξαιτίας της ελλιπούς συνταγογράφησης από τα περιφερειακά ιατρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χωρίς συνταγογράφηση έχουν μείνει χιλιάδες πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, καθώς δεν επαρκούν οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να καταφεύγουν στα ιδιωτικά φαρμακεία ζητώντας «βερεσέ» τα φάρμακά τους, με την υπόσχεση της συνταγής στο διηνεκές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Κορινθίων προβλέπεται να υπάρχει γιατρός καθημερινά, στο Λέχαιο το ιατρείο είναι κλειστό, ενώ στο χωριό 'Ασσος εμφανίζεται γιατρός 3 φορές το μήνα.

Το θέμα έχει πάρει τέτοια έκταση ώστε η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας να απευθυνθεί στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και να ζητήσει τις δικές του ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων. Ζητά επίσης να γίνει μια συνάντηση μεταξύ τους με παρόντες και τους δημάρχους των Δήμων όπου υφίσταται το πρόβλημα (Κορινθίων, Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων), προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες των περιοχών για την ύπαρξη γιατρού στα ιατρεία.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία της περιφέρειας «επιβαρύνονται ιδιαίτερα από το συνεχή δανεισμό φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες» και τονίζει πως η εξυπηρέτηση πολιτών της Περιφέρειας από το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας των πόλεων όχι μόνο καθίσταται δυσχερής, εφόσον προϋποθέτει τη μετακίνηση ηλικιωμένων στην πλειοψηφία ασθενών, αλλά και δεν ενδείκνυται για τον προφανή λόγο της περαιτέρω επιβάρυνσης των Μονάδων Υγείας των πόλεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ελληνική πλατφόρμα που συνδέει τα φαρμακεία με τους καταναλωτές
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Π. Μαλιωτάκης: Δίνονται άδειες φαρμακείων σε μη δικαιούχους
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σημειώνει ο φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ με τη ΔηΕΦ
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη