Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Έκκληση αγωνίας από φαρμακεία της Κορίνθου

16/10/2022 7:06:53 μμ
Εξαιτίας της ελλιπούς συνταγογράφησης από τα περιφερειακά ιατρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χωρίς συνταγογράφηση έχουν μείνει χιλιάδες πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, καθώς δεν επαρκούν οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να καταφεύγουν στα ιδιωτικά φαρμακεία ζητώντας «βερεσέ» τα φάρμακά τους, με την υπόσχεση της συνταγής στο διηνεκές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ στα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Κορινθίων προβλέπεται να υπάρχει γιατρός καθημερινά, στο Λέχαιο το ιατρείο είναι κλειστό, ενώ στο χωριό 'Ασσος εμφανίζεται γιατρός 3 φορές το μήνα.

Το θέμα έχει πάρει τέτοια έκταση ώστε η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας να απευθυνθεί στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και να ζητήσει τις δικές του ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων. Ζητά επίσης να γίνει μια συνάντηση μεταξύ τους με παρόντες και τους δημάρχους των Δήμων όπου υφίσταται το πρόβλημα (Κορινθίων, Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων), προκειμένου να αποτυπωθούν οι ανάγκες των περιοχών για την ύπαρξη γιατρού στα ιατρεία.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία της περιφέρειας «επιβαρύνονται ιδιαίτερα από το συνεχή δανεισμό φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες» και τονίζει πως η εξυπηρέτηση πολιτών της Περιφέρειας από το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας των πόλεων όχι μόνο καθίσταται δυσχερής, εφόσον προϋποθέτει τη μετακίνηση ηλικιωμένων στην πλειοψηφία ασθενών, αλλά και δεν ενδείκνυται για τον προφανή λόγο της περαιτέρω επιβάρυνσης των Μονάδων Υγείας των πόλεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους