Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ξεκινά η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς
20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
Το σημαντικό μάθημα που μας έδωσε ο κορονοϊός
Από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων CLEO του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία

9/7/2019 5:22:13 μμ
Αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η υπουργική απόφαση (δείτε την εδώ) που ρυθμίζει τον τρόπο της πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εμβολιασμών και αντιτετανικού ορού στα φαρμακεία εκδόθηκε μετά από επίμονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι είχε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και παρά τα εμπόδια και τις έντονες αντιδράσεις, η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Σύμφωνα λοιπόν με την ΥΑ Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄2811/4.7.2019), "η οποία αναβαθμίζει το ρόλο του ΠΦΣ στον επιστημονικό τομέα, ενώ ενισχύει και εκσυγχρονίζει την εκπαιδευτική και επιστημονική δράση του ΙΔΕΕΑΦ" ορίζονται τα εξής:
  • Ως Αρχή Πιστοποίησης ορίζεται η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διαμορφώνει από κοινού με τον ΠΦΣ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών.
  • Εφαρμόζεται ο πλέον σύγχρονος τρόπος εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning) των φαρμακοποιών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του (ΙΔΕΕΑΦ) του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το ΙΔΕΕΑΦ, το οποίο πλέον εκσυγχρονίζεται, καινοτομεί και ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, θα αναρτά το εκπαιδευτικό υλικό και θα ενσωματώνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του το ερωτηματολόγιο της εξέτασης.
  • Η Πιστοποίηση δίνεται μετά την επιτυχή συμπλήρωση ερωτηματολογίου από την ηλεκτρονική πύλη του ΙΔΕΕΑΦ και χορηγείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΦΣ αναφέρει:
«Με τον τρόπο αυτό ΠΦΣ-ΙΔΕΕΑΦ αποκτούν κυρίαρχο εκπαιδευτικό και θεσμικό ρόλο και αναδεικνύεται το φαρμακείο ως χώρος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και οραματιζόμαστε τον φαρμακοποιό ως λειτουργό της Υγείας σε ένα νέο σύγχρονο φαρμακείο. Διεκδίκηση, καινοτομία, εκσυγχρονισμός, επιμόρφωση και προοπτική, αποτελούν τις λέξεις κλειδιά για τη νέα εποχή. Κυρίαρχό μας μέλημα, είναι να σταθούμε δίπλα στον φαρμακοποιό και κοντά στην καθημερινότητά του. Έχουμε στόχο να σβήσουμε τις πληγές των μνημονιακών χρόνων. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily


Σχετικά άρθρα

20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
ΦΣ Θεσσαλονίκης: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων
Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Μ. Βρετανία: Σε τιμή χρυσού τα δισκία παρακεταμόλης
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!
Φαρμακοποιοί: 1 στους 2 εξυπηρέτησε πελάτες σε κατάσταση πανικού
Σύμφωνα με έρευνα σε 300 φαρμακεία