Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους Φορείς θα υπογράψει το υπ. Υγείας
Αφορά και τους φαρμακοποιούς και θα έχει τριετή διάρκεια
Cosmetics Europe 2018: Στα 78,6 δισ. ευρώ οι πωλήσεις καλλυντικών και αρωμάτων στην ΕΕ
Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Σπουδάστε
Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών τον Οκτώβριο του 2019


Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία

9/7/2019 5:22:13 μμ
Αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η υπουργική απόφαση (δείτε την εδώ) που ρυθμίζει τον τρόπο της πιστοποίησης των φαρμακοποιών για τη διενέργεια εμβολιασμών και αντιτετανικού ορού στα φαρμακεία εκδόθηκε μετά από επίμονες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο ΠΦΣ αναφέρει ότι είχε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και παρά τα εμπόδια και τις έντονες αντιδράσεις, η υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Σύμφωνα λοιπόν με την ΥΑ Γ5α/ Γ.Π. οικ. 49734 (ΦΕΚ Β΄2811/4.7.2019), "η οποία αναβαθμίζει το ρόλο του ΠΦΣ στον επιστημονικό τομέα, ενώ ενισχύει και εκσυγχρονίζει την εκπαιδευτική και επιστημονική δράση του ΙΔΕΕΑΦ" ορίζονται τα εξής:
  • Ως Αρχή Πιστοποίησης ορίζεται η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διαμορφώνει από κοινού με τον ΠΦΣ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τον τρόπο εξέτασης των φαρμακοποιών.
  • Εφαρμόζεται ο πλέον σύγχρονος τρόπος εξ αποστάσεως μάθησης (e-learning) των φαρμακοποιών μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του (ΙΔΕΕΑΦ) του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το ΙΔΕΕΑΦ, το οποίο πλέον εκσυγχρονίζεται, καινοτομεί και ενισχύει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, θα αναρτά το εκπαιδευτικό υλικό και θα ενσωματώνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του το ερωτηματολόγιο της εξέτασης.
  • Η Πιστοποίηση δίνεται μετά την επιτυχή συμπλήρωση ερωτηματολογίου από την ηλεκτρονική πύλη του ΙΔΕΕΑΦ και χορηγείται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μέσω της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΦΣ αναφέρει:
«Με τον τρόπο αυτό ΠΦΣ-ΙΔΕΕΑΦ αποκτούν κυρίαρχο εκπαιδευτικό και θεσμικό ρόλο και αναδεικνύεται το φαρμακείο ως χώρος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και οραματιζόμαστε τον φαρμακοποιό ως λειτουργό της Υγείας σε ένα νέο σύγχρονο φαρμακείο. Διεκδίκηση, καινοτομία, εκσυγχρονισμός, επιμόρφωση και προοπτική, αποτελούν τις λέξεις κλειδιά για τη νέα εποχή. Κυρίαρχό μας μέλημα, είναι να σταθούμε δίπλα στον φαρμακοποιό και κοντά στην καθημερινότητά του. Έχουμε στόχο να σβήσουμε τις πληγές των μνημονιακών χρόνων. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά και τους φαρμακοποιούς και θα έχει τριετή διάρκεια


Σχετικά άρθρα

Σπουδάστε
Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών τον Οκτώβριο του 2019
Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα: Οδηγίες για τη σωστή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Παναγιώτης Ιακωβής, Καρδιολόγος, Επεμβατικός Καρδιολόγος Στρατιωτικός Ιατρός ε.α, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ
Τι πρέπει να προτείνει ο φαρμακοποιός για την αντηλιακή προστασία
Το πρώτο ειδικό αφιέρωμα του f.daily