Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εκατομμύρια γλιτώνουν οι Αμερικανοί που επιλέγουν online εκτέλεση συνταγών

6/9/2023 12:24:48 πμ
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τουλάχιστον 1 στις 5 συνταγές κόστισε πολύ λιγότερα χρήματα στους Αμερικανούς ασθενείς που χρησιμοποιήσαν online πλατφόρμες, όπως την Amazon Pharmacy ή την GoodRx, σε σύγκριση με όσους ακολούθησαν την παραδοσιακή οδό και είτε αποζημιώθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα είτε τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Annals of Internal Medicine και έδειξε ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν εκατομμύρια δολάρια από τα προγράμματα προσφορών & εκπτώσεων των διαδικτυακών φαρμακείων.

Οι ερευνητές της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τολέδο στο Οχάιο συνέκριναν τα χρήματα που πλήρωσαν οι ασθενείς το 2020 για συνταγές με τα πιο κοινά γενόσημα φάρμακα (π.χ. στατίνες, φάρμακα καρδιακής ανεπάρκειας και αντικαταθλιπτικά) (ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι) με τις προσφορές που διαφημίζουν οι online πλατφόρμες για φέτος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκτιμώμενη πιθανή εξοικονόμηση ήταν περίπου 969 εκατομμύρια δολάρια για τους χρήστες του Amazon Pharmacy και περίπου 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια για τους χρήστες του GoodRx. Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, παρόμοια συμπεράσματα προέκυψαν από περσινή έρευνα που αφορούσε το online φαρμακείο Mark Cuban Cost Plus Drug Co., που χορηγεί τα γενόσημα φάρμακα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από ό,τι οι αλυσίδες φαρμακείων και τα ασφαλιστικά προγράμματα.

Παρόλα αυτά, φαρμακοποιός τονίζει στο NBC News ότι δεν πρέπει να υποεκτιμάται η προσωπική επαφή και η συμβουλή του ειδικού τη στιγμή της χορήγησης ενός φαρμάκου.

Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για 10 συνταγογραφούμενα φάρμακα, ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες πιο συμφέρουσες για τους ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση