Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΚΑΠΤΥ: 2ος κύκλος σεμιναρίων τον Οκτώβριο για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

28/7/2023 2:44:48 μμ
Θα απευθύνεται και σε φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την κοινή τους δράση για τα σεμινάρια που θα γίνουν με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και στα συστήματα ποιότητας παρουσίασαν το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία (ΕΚΑΠΤΥ) και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ.


Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού τόνισε: «Όραμα του ΕΚΑΠΤΥ είναι να αναγνωριστεί ως Κέντρο Αριστείας στην παροχή λύσεων αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας και ποιότητας. Αγωνιζόμαστε για αριστεία, καινοτομία και υψηλή ποιότητα».


Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, τόνισε: «Επειδή οι κανονισμοί αλλάζουν και επειδή ακόμα και οι γιατροί αγνοούν τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις τους, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να κάνουμε σεμινάρια που να μην απευθύνονται μόνο στις εταιρείες και στις επιχειρήσεις που εμπορεύονται τα προϊόντα, αλλά και στους φαρμακοποιούς και στους επαγγελματίες της υγείας. Να τους ενημερώσουμε και να τους επιμορφώσουμε για το νέο ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο κανονισμών που πρέπει να ακολουθείται για να είναι οι ασθενείς και οι χρήστες των προϊόντων ασφαλείς».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)