Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έκθεση για τις εξελίξεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση στην Ευρώπη

29/7/2025 5:21:29 μμ
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) σχετικά με τη φαρμακευτική εκπαίδευση αναδεικνύει ότι τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ε.Ε. ανταποκρίνονται ενεργά στις εξελίξεις στη φροντίδα υγείας. Παραδείγματα από την Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο «καθρεφτίζουν» την απαραίτητη στροφή προς τη βιωματική μάθηση, την κλινική εκπαίδευση, την ενσωμάτωση εργαλείων ψηφιακής υγείας και την διεπαγγελματική συνεργασία.


Στην έκθεση αναφέρονται και οι προκλήσεις που περιλαμβάνουν τη μειωμένη ετοιμότητα στη χρήση ψηφιακών εργαλείων σε ορισμένες χώρες, την περιορισμένη συνεργασία μεταξύ άλλων επαγγελματιών υγείας και φαρμακοποιών και τη διαφοροποίηση στα κανονιστικά πλαίσια. Επίσης καταγράφει ανάγκες που η FIP -μέσω της πρωτοβουλίας της UNITWIN Centre for Excellence- θα είναι σε θέση να καλύψει: ενίσχυση της έρευνας, εναρμόνιση των προγραμμάτων σπουδών και ενσωμάτωση της ΑΙ κ.ά. Δείτε την έκθεση εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δώρισε στους πρωτοετείς φοιτητές την πρώτη τους εργαστηριακή ποδιά






Σχετικά άρθρα

Έρχεται μεγάλη αναβάθμιση των φαρμακείων της επαρχίας
Όσα συζητήθηκαν στο 9o Συνέδριο «Το φαρμακείο του αύριο»
ΠΦΣ: Προαναγγέλλει νομικές ενέργειες για το εμβόλιο Fluarix-Tetra
Ζητά από την εταιρεία να δεχθεί την επιστροφή των αποθεμάτων
Φαρμακεία & Παχυσαρκία: Οδηγίες για τη δράση και αμοιβές
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
ΠΦΣ: Ζητά από την GSK την απόσυρση του 4δύναμου αντιγριπικού εμβολίου
Καθώς αφαιρέθηκε από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης