Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΕΙΤ Health: Αναζητά νέα ταλέντα ικανά να καλύψουν τη ζήτηση εργατικού δυναμικού

20/4/2022 10:43:23 πμ
Στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το EIT Health (μέρος του EIT, φορέα της E.E.) επιδιώκει να συνεργαστεί με βιομηχανικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς, σε μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την εξασφάλιση νέων ταλέντων και την προετοιμασία του τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το μέλλον.

Ο θεσμός της Ε.Ε. για την υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της υγείας εγκαινιάζει το ίδρυμα WorkInHealth με στόχο να καταρρίψει τους φόβους για έλλειψη εργατικού δυναμικού την ερχόμενη δεκαετία. Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς περίπου το 50% των ήδη υπαρχόντων θέσεων στη βιομηχανική παραγωγή στον ιατροφαρμακευτικό τομέα θα αντικατασταθούν με αυτοματοποιημένα συστήματα. 

Παράλληλα, στον κλάδο της βιοκατασκευής, οι οργανισμοί αγωνίζονται να προσλάβουν μηχανικούς βιοδιεργασιών και αυτοματισμού, ταλέντα στην επιστήμη κατασκευών και στις τεχνολογίες. Ωστόσο, μόνο το 1/3 των εταιρειών στον ιατροφαρμακευτικό βιομηχανικό τομέα έχει ξεκινήσει προσπάθειες αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, με μέση επένδυση πολύ χαμηλότερη από εταιρείες όπως η Amazon ή η AT&T, που επενδύουν έως και 27.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Το Ίδρυμα WorkInHealth πρόκειται να δημιουργήσει μία πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα αντιστοιχήσει εξειδικευμένα ταλέντα σε θέσεις εργασίας του ιατροφαρμακευτικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.eithealth.eu

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θεσμικό όργανο της Ε.Ε. με αποστολή την ενίσχυση της καινοτομικής ικανότητας της Ευρώπης
Μέσω στρατηγικής σύμπραξης με τον κόμβο GR digiGOV-innoHUB






Σχετικά άρθρα

Π. Μαλιωτάκης: Δίνονται άδειες φαρμακείων σε μη δικαιούχους
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, σημειώνει ο φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ με τη ΔηΕΦ
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη