Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΙΤ Health: Αναζητά νέα ταλέντα ικανά να καλύψουν τη ζήτηση εργατικού δυναμικού

20/4/2022 10:43:23 πμ
Στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το EIT Health (μέρος του EIT, φορέα της E.E.) επιδιώκει να συνεργαστεί με βιομηχανικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς, σε μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την εξασφάλιση νέων ταλέντων και την προετοιμασία του τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το μέλλον.

Ο θεσμός της Ε.Ε. για την υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα της υγείας εγκαινιάζει το ίδρυμα WorkInHealth με στόχο να καταρρίψει τους φόβους για έλλειψη εργατικού δυναμικού την ερχόμενη δεκαετία. Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τα επόμενα 10 χρόνια, καθώς περίπου το 50% των ήδη υπαρχόντων θέσεων στη βιομηχανική παραγωγή στον ιατροφαρμακευτικό τομέα θα αντικατασταθούν με αυτοματοποιημένα συστήματα. 

Παράλληλα, στον κλάδο της βιοκατασκευής, οι οργανισμοί αγωνίζονται να προσλάβουν μηχανικούς βιοδιεργασιών και αυτοματισμού, ταλέντα στην επιστήμη κατασκευών και στις τεχνολογίες. Ωστόσο, μόνο το 1/3 των εταιρειών στον ιατροφαρμακευτικό βιομηχανικό τομέα έχει ξεκινήσει προσπάθειες αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, με μέση επένδυση πολύ χαμηλότερη από εταιρείες όπως η Amazon ή η AT&T, που επενδύουν έως και 27.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Το Ίδρυμα WorkInHealth πρόκειται να δημιουργήσει μία πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα αντιστοιχήσει εξειδικευμένα ταλέντα σε θέσεις εργασίας του ιατροφαρμακευτικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.eithealth.eu

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επισκεφτείτε το περίπτερο 18Α και γνωρίστε την ομάδα της σύγχρονης πλατφόρμας






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»