Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά rapid tests σε πολίτες

10/11/2021 3:13:56 μμ
Στο μικροσκόπιο ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και όσοι εμπλέκονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δρόμο της δικαιοσύνης πήραν οι πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και αφορούσαν περιπτώσεις φαρμακοποιών αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας για παραχώρηση πλαστών πιστοποιητικών rapid tests σε πολίτες. Ειδικότερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ διέταξε τη διενέργεια ευρείας έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. 

Στα ρεπορτάζ γινόταν λόγος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι του ποσού των 500 ευρώ και rapid tests έναντι αμοιβής -ακόμα και από φαρμακεία- και για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί τέλεση αδικημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού (άρθρου 221 του ΠΚ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων (άρθρο 242 του ΠΚ) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοϊό (άρθρου 285 του ΠΚ).

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στη διακίνηση αυτών των πλαστών πιστοποιητικών.

Κύκλοι του ΠΦΣ πάντως έχουν δηλώσει στο f.daily ότι τέτοιες πρακτικές καταδικάζονται απερίφραστα αλλά σίγουρα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου των φαρμακείων, τα οποία με ασφάλεια και εγκυρότητα διεκπεραιώνουν καθημερινά χιλιάδες rapid test σε πολίτες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
Νομοθετήθηκε η χορήγηση προληπτικών θεραπειών κατά του HIV από τα φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Έξαλλος ο ΠΦΣ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
Απαντά με επιχειρήματα γιατί τα ΦΥΚ πρέπει να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία
17,5 εκατ. θα πάρουν τα φαρμακεία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο
Αδύνατη η χορήγηση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστές οι φαρμακευτικές εταιρείες