Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά rapid tests σε πολίτες

10/11/2021 3:13:56 μμ
Στο μικροσκόπιο ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και όσοι εμπλέκονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δρόμο της δικαιοσύνης πήραν οι πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και αφορούσαν περιπτώσεις φαρμακοποιών αλλά και άλλων επαγγελματιών υγείας για παραχώρηση πλαστών πιστοποιητικών rapid tests σε πολίτες. Ειδικότερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ διέταξε τη διενέργεια ευρείας έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. 

Στα ρεπορτάζ γινόταν λόγος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι του ποσού των 500 ευρώ και rapid tests έναντι αμοιβής -ακόμα και από φαρμακεία- και για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί τέλεση αδικημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού (άρθρου 221 του ΠΚ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων (άρθρο 242 του ΠΚ) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοϊό (άρθρου 285 του ΠΚ).

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στη διακίνηση αυτών των πλαστών πιστοποιητικών.

Κύκλοι του ΠΦΣ πάντως έχουν δηλώσει στο f.daily ότι τέτοιες πρακτικές καταδικάζονται απερίφραστα αλλά σίγουρα είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αφορούν το σύνολο του κλάδου των φαρμακείων, τα οποία με ασφάλεια και εγκυρότητα διεκπεραιώνουν καθημερινά χιλιάδες rapid test σε πολίτες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου