Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινάει το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων

24/2/2025 4:22:43 μμ
Από αύριο στο Ίλιον οι Κινητές Ομάδες Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από τις 26/02 ξεκινάει η νέα προληπτική δράση για την πρόβλεψη του καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό, ανακοίνωσε η αν. υπ. Υγείας Ειρ. Αγαπηδάκη μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1. 


Όπως ανέφερε, τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα ξεκινήσει η αποστολή των SMS προς τους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως «χρονιά αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας». Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω ρίξει το βάρος στην πρόληψη. Ξέρετε ότι έχει ήδη σωθεί μία πόλη μεγαλύτερη από τη Λαμία από τα προγράμματα πρόληψης και στις 26 Φεβρουαρίου ξεκινούν και τα SMS για τα καρδιαγγειακά. Φέτος είναι η χρονιά των αλλαγών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ήδη ξεκινήσαμε με τις Κινητές Ομάδες Υγείας από το Ορμένιο. Να σας πω ότι σώσαμε τρεις ανθρώπους εκεί, δηλαδή ανακαλύψαμε άνθρωπο, ο οποίος είχε ένα οξύτατο πρόβλημα καρδιακό που θα του στοίχιζε τη ζωή τις επόμενες ώρες, και τον μεταφέραμε άμεσα στο νοσοκομείο. Μια άλλη περίπτωση ανθρώπου που ήταν στα πρόθυρα να πάθει εγκεφαλικό, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο. Ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν μέχρι και κάταγμα στο ισχίο. Έχουμε πολλές περιπτώσεις τέτοιες.», σημείωσε. 


Οι Κινητές Ομάδες Υγείας, 250 τον αριθμό με 1000 άτομα επαγγελματίες υγείας, θα καλύψουν όλη τη χώρα και θα αντιμετωπίσουν τις ανικανοποίητες ανάγκες υγείας και με επισκέψεις κατ΄ οίκον. Ειδικότερα, την Τρίτη θα βρίσκονται στο Ίλιον όπου θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε πάνω από 125 ανθρώπους κατΆ οίκον και με στόχο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών προς τα νοσοκομεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ειδική διαχείριση ζητά ο Κ. Βαρδιάμπασης






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική