Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Εγκαίνια πραγματοποίησε το πρώτο φαρμακείο της Θηρασιάς

25/7/2023 1:07:33 πμ
Την Κυριακή 23 Ιουλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Ιουλίου στο πρώτο φαρμακείο της Θηρασιάς, ενός νησιού που απέχει μόλις πέντε λεπτά από τη Σαντορίνη όμως στερείται βασικών υπηρεσιών.
Ένα παλιό μπακάλικο στον οικισμό Μανωλά ανακαινίστηκε και φιλοξενεί από το Μάιο το φαρμακείο εξυπηρετώντας τους περίπου 300 κατοίκους του νησιού, για τους οποίους μέχρι πρόσφατα η προμήθεια φαρμάκων ήταν ένας «Γολγοθάς». 

«Δεν πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση αλλά για μια κίνηση κοινωνικής προσφοράς», εξηγεί στο Santorini Magazine η Βέρα Γαζή, η φαρμακοποιός που δραστηριοποιείται στα Φυρά της Σαντορίνης από το 1999 και μαζί με τη Φαίδρα και Δάφνη Πολίτη έλαβαν την απόφαση να ανοίξουν το φαρμακείο στη Θηρασιά. Η ίδια εξήγησε πως η Covid-19 έφερε πιο έντονα στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά με την πρόσβαση σε παροχές υγείας, στα βασικά είδη όπως είναι τα φάρμακα, αλλά και σε υπηρεσίες όπως είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός, οι πρώτες βοήθειες κτλ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit






Σχετικά άρθρα

Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ