Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εγκαίνια πραγματοποίησε το πρώτο φαρμακείο της Θηρασιάς

25/7/2023 1:07:33 πμ
Την Κυριακή 23 Ιουλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Ιουλίου στο πρώτο φαρμακείο της Θηρασιάς, ενός νησιού που απέχει μόλις πέντε λεπτά από τη Σαντορίνη όμως στερείται βασικών υπηρεσιών.
Ένα παλιό μπακάλικο στον οικισμό Μανωλά ανακαινίστηκε και φιλοξενεί από το Μάιο το φαρμακείο εξυπηρετώντας τους περίπου 300 κατοίκους του νησιού, για τους οποίους μέχρι πρόσφατα η προμήθεια φαρμάκων ήταν ένας «Γολγοθάς». 

«Δεν πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση αλλά για μια κίνηση κοινωνικής προσφοράς», εξηγεί στο Santorini Magazine η Βέρα Γαζή, η φαρμακοποιός που δραστηριοποιείται στα Φυρά της Σαντορίνης από το 1999 και μαζί με τη Φαίδρα και Δάφνη Πολίτη έλαβαν την απόφαση να ανοίξουν το φαρμακείο στη Θηρασιά. Η ίδια εξήγησε πως η Covid-19 έφερε πιο έντονα στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά με την πρόσβαση σε παροχές υγείας, στα βασικά είδη όπως είναι τα φάρμακα, αλλά και σε υπηρεσίες όπως είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός, οι πρώτες βοήθειες κτλ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)