Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της FIP, Dominique Jordan

30/8/2023 3:11:37 πμ
Λίγες μέρες πριν είχε τιμηθεί για την εξαιρετική του ηγεσία στην Ομοσπονδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου φαρμακευτικού κλάδου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) Dominique Jordan, έχασε τη ζωή του στις 19 Αυγούστου, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο D. Jordan είχε διατελέσει πρόεδρος και CEO στο φαρμακευτικό σύλλογο της παρτίδας του, την Ελβετία, ενώ υπηρέτησε τη FIP ως επικεφαλής του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Πρακτικής (2014-2018) και ως πρόεδρος από το 2018.

«Ο Dominique αφιερώθηκε στην εξέλιξη του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ενώ εισήγαγε το πρόγραμμα One FIP που οδήγησε στην καλύτερη συνεργασία και την αύξηση της δέσμευσης των μελών με την Ομοσπονδία», αναφέρει η CEO Catherine Duggan, ενώ η προηγούμενη πρόεδρος Carmen Peña κάνει λόγο για έναν «γενναίο πρόεδρο» με μεγάλη καρδιά που δεν σταμάτησε να αναζητά την πρόοδο και που ενίσχυσε την Ομοσπονδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Τη θέση του έχει αναλάβει ο εκλεγμένος πρόεδρος Paul Sinclair, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως παθιασμένο φαρμακοποιό, αφοσιωμένο και ισχυρό ηγέτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του η Ομοσπονδία τον τίμησε για το έργο του στη φαρμακευτική εκπαίδευση, επιστήμη και πρακτική με το Βραβείο Εξαιρετικής Ηγεσίας K. Midha.

Στους Έλληνες φαρμακοποιούς, ο D. Jordan έκανε την τιμή το 2020 να συμμετάσχει στο διαδικτυακό συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «Αύριο ένα νέο επάγγελμα», το οποίο διοργανώθηκε από την Boussias Media. Συμμετείχε με μεγάλο ενδιαφέρον, απάντησε με άμεσο και φιλικό τρόπο στις ερωτήσεις των συνομιλητών του και επέδειξε μοναδική ευγένεια καθΆ όλη τη διάρκεια των συνεννοήσεων προ του συνεδρίου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στις 25 και 26 Μαΐου 2024 από την Aristotle Team of Pharmacy






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση