Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

EFPIA: Λύση δεν είναι η άρση της πατέντας των εμβολίων Covid-19

11/5/2021 4:07:06 μμ
Θα δημιουργήσει αντικίνητρα για πιθανές μελλοντικές πανδημίες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε απάντηση της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης να υποστηρίξει μια πρόταση για άρση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια COVID-19, η Γενική Διευθύντρια της EFPIA Nathalie Moll έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτή η κοντόφθαλμη και αναποτελεσματική απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν θέτει σε κίνδυνο τη σκληρή πρόοδο που έχει γίνει στην καταπολέμηση αυτής της τρομερής ασθένειας. Ενώ συμφωνούμε απόλυτα με το στόχο της προστασίας των πολιτών σε όλον τον κόσμο μέσω των εμβολίων, η παραίτηση από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη νίκη του αγώνα που δίνουμε κατά του κορoνοϊού.
Η παραίτηση από την πατέντα κινδυνεύει να απομακρύνει τις πρώτες ύλες και τις προμήθειες από τις ήδη καθιερωμένες και αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού σε λιγότερο αποδοτικούς χώρους παραγωγής, όπου η παραγωγικότητα και η ποιότητα μπορεί να αποτελούν πρόβλημα.
Επίσης, ανοίγει την πόρτα σε πλαστά εμβόλια να εισέλθουν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
Η επέκταση της ικανότητας παραγωγής είναι εφικτή μόνο μέσω εθελοντικών, συνεργασιών μεταξύ των καινοτόμων παραγωγών πίσω από κάθε εμβόλιο και των ειδικών συνεργατών παραγωγής».

Αν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, η άρση των πατεντών θα καταργήσει οποιοδήποτε κίνητρο για τις εταιρείες να συνεχίσουν την έρευνα σε νέες εναλλακτικές θεραπείες και εμβόλια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κορoνοϊό. Ταυτόχρονα, θα αποτύχει να αυξήσει την παγκόσμια ικανότητα παραγωγής εμβολίων COVID-19. Επιπλέον, η αφαίρεση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια COVID-19 θα αναιρούσε οποιαδήποτε καινοτόμα απάντηση σε μελλοντικές πανδημίες, όπως εξήγησε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό






Σχετικά άρθρα

Πάρ' το αλλιώς!
13/10/2026 3:38:13 μμΠάρ' το αλλιώς!
Το μήνυμα της καμπάνιας του Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για τον εορτασμό της Εθνικής Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών
Haleon: Επενδύει στο μέλλον της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας
Συμβάλλει στην ανακαίνιση του Πανεπιστημιακού Αμφιθεάτρου της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ
Η Boots πουλήθηκε προς $8,9 δισ. στους δισεκατομμυριούχους Weston
Είναι η 2η αλλαγή στη διοίκηση μέσα σε 1,5 χρόνο
Supplement Awards 2026
9/10/2026 4:11:56 μμSupplement Awards 2026
O θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την καινοτομία στα συμπληρώματα διατροφής