Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΦΚΑ: Συνεχίζει να τρελαίνει τους φαρμακοποιούς και το 2020

13/1/2020 6:25:03 μμ
Εμφανίζονται αναίτια να χρωστούν χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα όρια του εκνευρισμού βρίσκονται εκ νέου εκατοντάδες φαρμακοποιοί εξαιτίας αδικαιολόγητων ασφαλιστικών οφειλών που εμφανίζονται στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, αν και έπρεπε να έχουν διορθωθεί. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα φαρμακοποιών, οι οποίοι αναφέρουν στο f.daily πως μόνο οργή πλέον τους προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έχουν ενημερώσει εδώ και τρεις μήνες την αρμόδια αρχή ότι δεν έχουν καμία οφειλή (προσκομίζοντας και τις ανάλογες βεβαιώσεις), παρόλα αυτά με νεότερες αναρτήσεις του ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης τους χρεώνει χιλιάδες ευρώ από δήθεν απλήρωτες οφειλές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  1. Οφειλή ύψους 53.854 ευρώ έγινε 5.767 ευρώ, αν και ο φαρμακοποιός δεν χρωστάει τίποτα.
  2. Αρχική οφειλή 69.000 ευρώ μετά από αίτηση επαναπροδιορισμού αναρτήθηκε εκ νέου το ποσό των 3.900 ευρώ χωρίς καμιά δικαιολογία.
  3. Μη υπαρκτό ποσό οφειλών φαρμακοποιού ύψους 53.700 ευρώ τώρα μετατράπηκε σε ποσό 5.700 ευρώ, αν και ο φαρμακοποιός έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του.
Επίσης, αίσθηση προκαλούν άλλες καταγγελίες φαρμακοποιών που αναφέρουν πως από επισκέψεις τους στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ διαπίστωσαν πως έχουν χαθεί τα μητρώα τους με αποτέλεσμα, αν και επαγγελματίες επί 35 χρόνια, να μην υπάρχουν επισήμως πουθενά!

Σημειώνεται πως τα λάθος ειδοποιητήρια για τις εισφορές του ΕΦΚΑ αφορούσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο περίπου το 90% των φαρμακείων της Αττικής με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να εμφανίζονται ως οφειλέτες με υπέρογκα ποσά. Ο ΦΣΑ ενήργησε με έγγραφα/διαμαρτυρίες προς το ΤΣΑΥ και τον ΕΦΚΑ και εν τέλει, επειδή η κατάσταση συνεχιζόταν, απέστειλε εξώδικο προς το ΕΦΚΑ.

«Οι απαντήσεις των αρμοδίων ήταν εν ολίγοις ότι θα γίνει διόρθωση, πιθανότατα έως το τέλος του χρόνου (2019), προφανώς δεδομένων των διαμαρτυριών των φαρμακείων. Όμως μέχρι και σήμερα ουδεμία διόρθωση έγινε και το λάθος διαδέχεται άλλο λάθος κ.ο.κ. Είναι αυτονόητο ότι ως ΦΣΑ θα αποστείλουμε ξανά έγγραφο και θα προβούμε σε όποια άλλη ενέργεια χρειαστεί, ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα», σημειώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά