Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΦΚΑ: Νέος τρόπος έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας

4/2/2021 4:29:14 μμ
Τι θα πρέπει να κάνουν οι φαρμακοποιοί με την υποβολή συνταγών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναβαθμίστηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας του ΕΦΚΑ, διευκολύνοντας τη διαδικασία για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Οι χρήστες θα πρέπει να εισέλθουν στο σύστημα με τους κωδικούς του taxisnet, να καταχωρίσουν το ΑΜΚΑ τους και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν είτε είναι αναπόγραφοι είτε όχι. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής βήματα στο www.efka.gov.gr.
Ασφαλισμένοι > Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας > Είσοδος στην Υπηρεσία (Φυσικά και Νομικά πρόσωπα) > Συνέχεια στο TAXISNET> ΑΦΜ και Είσοδος > Νέα αίτηση Βεβαίωσης: Ασφαλιστικής ενημερότητας > Είσπραξη Εκκαθαρισμένων Απαιτήσεων ποσού άνω των 3.000€ ανά εκκαθαρισμένη απαίτηση > Υποβολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόσφατη απόφαση του Υπ. Εργασίας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (ΒΆ 3/04-01-2021) γίνεται μια σημαντική αλλαγή:
«Κάθε Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας μπορεί να προσκομιστεί σε μία μόνο συναλλαγή. Σε περίπτωση πολλαπλών συναλλαγών θα πρέπει να εκδίδονται ισάριθμα με τις συναλλαγές αποδεικτικά». 

Ο ΠΦΣ εξηγεί ότι κατά την υποβολή των λογαριασμών των φαρμακείων κάθε μήνα (για ποσά >3000€) θα πρέπει να υποβάλλεται η πρωτότυπη ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία θα φέρει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και θα χρησιμοποιείται άπαξ. Επομένως, οι φαρμακοποιοί δεν πρέπει να εκδίδουν πολλαπλά αντίγραφα ανά εκτύπωση, για να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Επιτρέπεται όμως να εκδίδονται αλλεπάλληλες έντυπες ασφαλιστικές ενημερότητες με διαφορετικό αριθμό πρωτοκόλλου, μετά από ισάριθμες αιτήσεις. 

Τι πρέπει να ισχύσει για τα φαρμακεία της Αττικής

Ο ΦΣΑ, με δεδομένο ότι η συλλογή των συνταγών και των δικαιολογητικών έχει ήδη γίνει από τους φαρμακοποιούς και οι φάκελοι έχουν κλείσει από την 1η του μήνα για να μπορούν να κατατεθούν εμπρόθεσμα, ζητά να ισχύσει από τον επόμενο μήνα η υποχρέωση για την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας με καινούριο αριθμό πρωτοκόλλου.
Ζητά ακόμη από τον ΠΦΣ να παρέμβει ώστε ο ΕΟΠΥΥ να παραλάβει τις συνταγές Ιανουαρίου χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα σε όσους έχουν ήδη εσωκλείσει αντίγραφα 6μηνης ισχύος και θέτει το θέμα της οριστικής απαλλαγής των φαρμακοποιών από αυτό το «γραφειοκρατικό μαρτύριο», όπως αναφέρει, με τη διασύνδεση του ΕΟΠΥΥ με το υπ. Οικονομικών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο