Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΦΚΑ: Δραστικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του

13/2/2022 3:50:46 μμ
Διότι είναι ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


O ΕΦΚΑ είναι ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου, ενώ την ίδια στιγμή καλείται να εξυπηρετήσει πάνω από 6,5 εκατ. ασφαλισμένους. Μόνος του συγκεντρώνει το 48% των παραπόνων που έχουν υποβληθεί στο Συνήγορο του Πολίτη, γεγονός που αποδεικνύει ότι χρειάζεται μια δραστική παρέμβαση, συνολικός εκσυγχρονισμός και όχι «μικρά μερεμέτια», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, απαντώντας στη σχετική κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός προσλαμβάνει έμπειρους επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις ως μια μεταρρύθμιση που στόχο έχει να βελτιώσει το management και την αποτελεσματικότητα του Οργανισμού. Αναφορικά με τις αμοιβές, ο ΕΦΚΑ απαντά ότι «κανένας ικανός και έμπειρος επαγγελματίας δεν θα άφηνε την καριέρα του και τον υψηλό του μισθό στον ιδιωτικό τομέα για να έρθει στον πλέον προβληματικό δημόσιο φορέα, χωρίς αυτό να συνοδεύεται έστω από καλές απολαβές. Και μάλιστα, όταν η απασχόληση στον ΕΦΚΑ θα είναι για ορισμένη θητεία 3 ετών (με δυνατότητα μίας μόνο ανανέωσης) και αυστηρή στοχοθεσία».

Επισημαίνει δε ότι δεν θα γίνει καμία καθαίρεση διευθυντών, αλλά θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη του ΕΦΚΑ.

Τονίζεται ακόμα ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την έγκαιρη προμήθεια π.χ. γραφικής ύλης και εκτυπωτών για τους υπαλλήλους, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, την άμεση εξέταση των υπαλλήλων για τους οποίους έχουν γίνει καταγγελίες από πολίτες, ενώ θεσμοθετεί για πρώτη φορά τη δυνατότητα πριμοδότησης με την μορφή bonus για όλους τους υπαλλήλους, εφόσον φτάνουν συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους στην εργασία τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών