Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ θα εντοπίζει το iPHONE
Στο πλαίσιο έρευνας που θα ξεκινήσει η Biogen με την Apple
Τρεις φαρμακοποιοί περιγράφουν πώς από το σκοτάδι πέρασαν στο φως
Εν μέσω πανδημίας η διατήρηση της αισιοδοξίας είναι πρόκληση

ΕΦΚΑ: Αυτοματοποιημένη η απονομή συντάξεων από το Μάρτιο του 2021

11/9/2020 5:37:31 μμ
Η υπόσχεση του Χ. Χάλαρη προς όλους τους υγειονομικούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα προβλήματα στη διαδικασία απονομής των συντάξεων αλλά και της ελλιπούς εξυπηρέτησης των επαγγελματιών υγείας τέθηκαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη, τον Υποδιοικητή Νίκο Παγώνη και τους προέδρους των τριών Υγειονομικών Συλλόγων (Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανασίου Εξαδάκτυλου, Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά και Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιου Δεβλιώτη). Στη διάσκεψη μετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, 'Αννα Μαστοράκου, ο Β' Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Παύλος Καψαμπέλης και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών έθεσαν τα θέματα της πολύ μεγάλης χρονικής καθυστέρησης απονομής των συντάξεων και της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων, της πλημμελούς εξυπηρέτησης των υγειονομικών λόγω της υποστελέχωσης του ΤΣΑΥ και της αναγκαιότητας ψηφιοποίησης του αρχείου των ασφαλισμένων, ενώ όπως ανέφεραν, στο τέλος του μήνα θα επανεκτιμηθεί η πρόοδος των ανωτέρω ζητημάτων.

Ο Χ. Χάλαρης ανέφερε πως εντός του Μαρτίου του 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος ΑTLAS και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων. Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο τα λογισμικά συστήματα του ΕΦΚΑ θα ενσωματώσουν την αύξηση της προκαταβολής των συντάξεων από 50% στο 80% για παλιούς και νέους συνταξιούχους.
Για το μεγάλο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των υγειονομικών, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ενημέρωσε για σχέδιο αποκέντρωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και στο πλαίσιο αυτό, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΤΣΑΥ θα προστεθούν και τα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο βαθμός ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Τέλος ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Xρήστος Χάλαρης ανέφερε ότι κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των συντάξεων που αποδίδονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη νέα συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς που προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2020. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο εισφορών του ΕΦΚΑ
Ο ΦΣΑ διερευνά γιατί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης


Σχετικά άρθρα

Τρεις φαρμακοποιοί περιγράφουν πώς από το σκοτάδι πέρασαν στο φως
Εν μέσω πανδημίας η διατήρηση της αισιοδοξίας είναι πρόκληση
Ευθύνες στα ΕΛΤΑ για τις καθυστερημένες παραδόσεις φαρμάκων
Επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠYΥ
Φαρμακαποθηκάριοι: «Κι εμείς πρέπει να εμβολιαστούμε κατά της COVID-19»
Αίτημα προς τον υπ. Υγείας για την ένταξή τους στην πρώτη φάση εμβολιασμών
Φαρμακεία: Αύξηση των πωλήσεων 38% στα καλλυντικά τα Χριστούγεννα
Μειωμένες οι πωλήσεις των ΟΤC και των φαρμάκων