Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΦΥΚ: Η διανομή τους από τα φαρμακεία επεκτείνεται και για τα φάρμακα αυτοάνοσων παθήσεων
Ανακοίνωση από τη Γραμματεία Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Προκλήσεις στην αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των υπό ανάπτυξη mRNA εμβολίων για την COVID-19
Δρ Έλενα Μουρελάτου, Λέκτορας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Πρόγραμμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΕΦΚΑ: Αυτοματοποιημένη η απονομή συντάξεων από το Μάρτιο του 2021

11/9/2020 5:37:31 μμ
Η υπόσχεση του Χ. Χάλαρη προς όλους τους υγειονομικούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα προβλήματα στη διαδικασία απονομής των συντάξεων αλλά και της ελλιπούς εξυπηρέτησης των επαγγελματιών υγείας τέθηκαν στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη, τον Υποδιοικητή Νίκο Παγώνη και τους προέδρους των τριών Υγειονομικών Συλλόγων (Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανασίου Εξαδάκτυλου, Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολου Βαλτά και Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιου Δεβλιώτη). Στη διάσκεψη μετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, 'Αννα Μαστοράκου, ο Β' Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ Παύλος Καψαμπέλης και ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ Σεραφείμ Ζήκας.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών έθεσαν τα θέματα της πολύ μεγάλης χρονικής καθυστέρησης απονομής των συντάξεων και της προκαταβολής των προσωρινών συντάξεων, της πλημμελούς εξυπηρέτησης των υγειονομικών λόγω της υποστελέχωσης του ΤΣΑΥ και της αναγκαιότητας ψηφιοποίησης του αρχείου των ασφαλισμένων, ενώ όπως ανέφεραν, στο τέλος του μήνα θα επανεκτιμηθεί η πρόοδος των ανωτέρω ζητημάτων.

Ο Χ. Χάλαρης ανέφερε πως εντός του Μαρτίου του 2021 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος ΑTLAS και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα δώσει τη δυνατότητα για άμεση αυτοματοποιημένη απονομή των συντάξεων. Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο τα λογισμικά συστήματα του ΕΦΚΑ θα ενσωματώσουν την αύξηση της προκαταβολής των συντάξεων από 50% στο 80% για παλιούς και νέους συνταξιούχους.
Για το μεγάλο πρόβλημα της εξυπηρέτησης των υγειονομικών, ο διοικητής του ΕΦΚΑ ενημέρωσε για σχέδιο αποκέντρωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και στο πλαίσιο αυτό, στα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΤΣΑΥ θα προστεθούν και τα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ προκειμένου να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο βαθμός ανταπόκρισης των υπηρεσιών στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Τέλος ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Xρήστος Χάλαρης ανέφερε ότι κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των συντάξεων που αποδίδονται και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη νέα συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς που προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2020. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θεσπίζονται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για κάθε περίπτωση
Γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ


Σχετικά άρθρα

Νέα παρτίδα 700 χιλιάδων αντιγριπικών εμβολίων τις προσεχείς ημέρες
Σύμφωνα με τον Θ. Παπαθανάση, οι ελλείψεις τους παραμένουν πρόβλημα για τα φαρμακεία
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Live εκπαιδευτικό σεμινάριο για φαρμακοποιούς
Και τα δεδομένα των ΜΣΑΦ και της Ιβουπροφαίνης στη νόσο Covid-19
Φαρμακεία: Αυξήθηκαν πάνω από 40% οι πωλήσεις εμβολίων
Τις πρώτες βδομάδες του Οκτωβρίου