Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΦΕΧ: Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα

10/3/2022 9:19:00 πμ
Με τίτλο «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του να διατηρεί καλή υγεία, μαθαίνοντας να αναγνωρίζει τις ανάγκες του οργανισμού του και εφαρμόζοντας απλές, καθημερινές πρακτικές για την πρόληψη των ασθενειών ή την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων τους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) με αφορμή τη νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα με τίτλο «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ». 

Αναλύοντας περαιτέρω τα οφέλη της αυτοφροντίδας ο Δ. Μωραΐτης, Πρόεδρος ΕΦΕΧ, Γενικός Διευθυντής ΒΙΑΝ Α.Ε. του Ομίλου Γιαννακόπουλου, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της στην υποστήριξη των συστημάτων υγείας, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς καταγράφεται στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στην Ευρώπη διαχειριζόμαστε 1,2 δισ. περιπτώσεις ήπιων συμπτωμάτων κάθε χρόνο μέσω πρακτικών Αυτοφροντίδας. Εάν δεν είχε αναπτυχθεί αυτή η νοοτροπία, στην Ε.Ε. θα υπήρχε ανάγκη για 120.000 περισσότερους ιατρούς ή ο κάθε ιατρός θα έπρεπε να εργάζεται επιπλέον για 2,4 ώρες κάθε ημέρα. Φιλοδοξούμε πως με την ενημερωτική πρωτοβουλία που παρουσιάζουμε, θα συμβάλλουμε στην καθιέρωση της αυτοφροντίδας ως βασικού αναπτυξιακού μοχλού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην Ελλάδα». 

Στη συνέχεια, ο Γ. Καρέλος, Μέλος ΔΣ ΕΦΕΧ, Γενικός Διευθυντής Johnson & Johnson CHC Βαλκάνια, Ελλάδα, Ισραήλ τόνισε πως η καμπάνια επιδιώκει να αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού ως συμμάχου του πολίτη στην προσπάθεια αυτή, μέσω της παροχής ορθής πληροφόρησης σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Συνοψίζοντας την κεντρική ιδέα της πρωτοβουλίας, ο κ. Καρέλος ανέφερε: «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ σημαίνει πως παίρνω τον έλεγχο της υγείας στα χέρια μου. Μαθαίνω να φροντίζω την υγεία μου καθημερινά, για να ζω καλά όλο τον χρόνο. Με άλλα λόγια, προστατεύω τον οργανισμό μου όσο καλύτερα μπορώ με τη συμβουλή του φαρμακοποιού μου. Μέσω της καμπάνιας αυτής, επιχειρούμε να απαντήσουμε στα βασικότερα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με τη συνολική φροντίδα του εαυτού τους, να καταρρίψουμε μύθους και τους δείξουμε τις αλήθειες που θα αποτελέσουν πυξίδα για μια πιο υγιή ζωή».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

Μπορούν τα φαρμακεία να γίνουν «safe spots»;
Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει
Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά