Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας

9/12/2021 9:22:52 μμ
Για την πρόσβαση των ανασφάλιστων σε φάρμακα και θεραπείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη είχε συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης για το «καυτό» ζήτημα που έχει προκύψει με τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό, ενημερώνοντάς τον ότι το άρθρο 38 του Ν.4865/2021 είναι βέβαιο πως θα αυξήσει τη νοσηρότητα της COVID-19, τις επιπλοκές, ακόμη και τους θανάτους ανασφάλιστων, πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι δεν θα έχουν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακά τους, αφού η συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές είναι πλέον μονόδρομος με το συγκεκριμένο νόμο. 

Όσο για τους ανασφάλιστους που χρειάζονται, πέρα από φάρμακα, και αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, οδηγούνται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Το υπόμνημα καταλήγει ως εξής: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. απαιτεί την τροποποίηση του άρθρου 38 του του Ν.4865/2021. Απαιτεί την ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κυρίως των χρονίως πασχόντων, όπως και πρότινος, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού τους και την εκτέλεση του συνόλου των συνταγών τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της
Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών