Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ο.Φ.: νοθευμένο φυτικό προϊόν με την ονομασία «POWERtabs»

21/8/2008
Η λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Ελβετίας (Swissmedic - Swiss Agency for therapeutic products), διακινείται παράνομα στην Ελβετία το προϊόν «POWERtabs», η επισήμανση του οποίου το χαρακτηρίζει ως προϊόν φυτικής προέλευσης για τη διέγερση της στυτικής λειτουργίας.

Μετά από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ελβετία, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν περιέχει τη μη εγκεκριμένη ουσία dimethylthiosildenafil, που μοιάζει με τη φαρμακευτική ουσία sildenafil (ουσία που προορίζεται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας).

Η λήψη του συνιστά σημαντικό κίνδυνο για την υγεία. Ειδικά για όσους λαμβάνουν φάρμακα παθήσεων του κυκλοφορικού συστήματος (νιτρογλυκερίνη και παρόμοια φάρμακα) η λήψη του μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Αν και δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας διακίνηση του ανωτέρω προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, από το internet ή από άλλη πηγή, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. μέσω παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα
Αφορούν το Luxurious SunCare Sun Protection Drops SPF50+ και το The Skin Pharmacist Caffeine Eye Serum






Σχετικά άρθρα

Απειλές για μηνύσεις «στέλνει» ο ΠΦΣ στη Merck
Λόγω του τρόπου διάθεσης του φαρμάκου με γοναδοτροπίνη αλφα
Φ.Σ. Ηρακλείου & Ρεθύμνου: Σχεδιάζουν κοινές δράσεις με συλλόγους ασθενών
Θα ξεκινήσουν με την ορθή διαχείριση των οικιακών φαρμάκων
Ντροπή για τη χώρα οι ελλείψεις φαρμάκων στις τουριστικές περιοχές
Ειδική διαχείριση ζητά ο Κ. Βαρδιάμπασης
Δωρεάν εφαρμογή για τα εφημερεύοντα φαρμακεία
Δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης