Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ενημερώνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMEA) συνέστησε την αναστολή της άδειας κυκλοφορίας του φαρμακευτικού προϊόντος Acomplia (rimonabant) της εταιρείας Sanofi-Aventis. Η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του ΕΜΕΑ έχει συμπεράνει ότι τα οφέλη του Acomplia πλέον δεν υπερτερούν των κινδύνων του και πως η άδεια κυκλοφορίας του πρέπει να ανασταλεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Μετά τις συστάσεις αυτές του EMEA ο Ε.Ο.Φ. αποφάσισε την ανάκληση του Acomplia (rimonabant) επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο 20mg/tab λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών διαταραχών, και ιδιαίτερα κατάθλιψης, που έχουν παρατηρηθεί κατά τη θεραπεία των ασθενών.
Στην απόφασή του ο Ε.Ο.Φ. σημειώνει ότι «Η έκδοση της απόφασης αυτής κρίνεται αναγκαία ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Sanofi-Aventis AEBE οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος για την εφαρμογή της και να ολοκληρώσει την απόσυρσή του από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».
|
Ε.Ο.Φ.: Ανάκληση του Acomplia (rimonabant)
24/10/2008
Τα οφέλη του Acomplia πλέον δεν υπερτερούν των κινδύνων του
Διαβάστε επίσης
25/9/2023 9:02:36 μμΠαγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
25/9/2023 9:01:43 μμΦ.Σ. Χανίων: Επιδιώκει την ανάπτυξη δικτύου εξωτερικών απινιδωτών μέσω των φαρμακείων
Τα μέλη του εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τους