Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ε.: Έγκριση του Synflorix

10/4/2009
Νέο παιδιατρικό πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Το Synflorix™, νέο παιδιατρικό πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο της GlaxoSmithKline κατά της μηνιγγίτιδας και της πνευμονίας με βακτηριαιμία, καθώς και των λοιμώξεων του μέσου ωτός, έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν).

 

Το νέο εμβόλιο της GSK ενδείκνυται για την ενεργητική ανοσοποίηση έναντι της διεισδυτικής νόσου και της οξείας μέσης ωτίτιδας (ΟΜΩ) που προκαλούνται από τον Streptococcus pneumoniae, σε βρέφη και παιδιά ηλικίας από έξι εβδομάδων έως δύο ετών. Η καινοτομία του νέου εμβολίου έγκειται στο ότι προστατεύει έναντι τριών (3) επιπλέον οροτύπων του μικροβίου (1, 5 και 7F), παρέχοντας έτσι συνολικά κάλυψη έναντι 10 επικίνδυνων οροτύπων (που ευθύνονται για το 90% των περιπτώσεων διεισδυτικής πνευμονιοκοκκικής νόσου).

 

Ο πνευμονιόκοκκος (ή S. pneumoniae) μπορεί να προκαλέσει νόσους απειλητικές για τη ζωή, όπως μηνιγγίτιδα, πνευμονία και βακτηριαιμία. Οι λοιμώξεις αυτές αναφέρονται συνολικά ως διεισδυτική πνευμονιοκοκκική νόσος και λαμβάνουν χώρα όταν το βακτηρίδιο του πνευμονιόκοκκου μολύνει περιοχές του σώματος που φυσιολογικά είναι στείρες. Ο S. pneumoniae μπορεί επίσης να προκαλέσει λιγότερο βαριές, αλλά πολύ πιο συχνές μη διεισδυτικές νόσους του αναπνευστικού συστήματος, όπως μέση ωτίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα και βρογχίτιδα.

 

Η πνευμονιοκοκκική νόσος αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο οι λοιμώξεις από S. pneumoniae σκοτώνουν ένα εκατομμύριο παιδιά κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως. Υπάρχουν περισσότεροι από 90 διαφορετικοί πνευμονιοκοκκικοί ορότυποι, αλλά μόνον 10-15 από αυτούς ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών διεισδυτικής πνευμονιοκοκκικής νόσου στα μικρά παιδιά.

 

Η μέση ωτίτιδα είναι συχνή νόσος παιδικής ηλικίας που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Είναι επίσης μία από τις πιο συχνές αιτίες συνταγογράφησης αντιβιοτικών στις ανεπτυγμένες χώρες. Η αντίσταση των κυριότερων παθογόνων στα αντιβιοτικά, συμπεριλαμβανομένου του S. pneumoniae, αυξάνεται σε πολλές χώρες. Η υποτροπιάζουσα οξεία μέση ωτίτιδα συχνά οδηγεί σε χειρουργικές παρεμβάσεις. Η εισαγωγή σωληνίσκων παροχέτευσης μέσω του τυμπανικού υμένα με σκοπό να επιτραπεί ο αερισμός και η παροχέτευση του μέσου ωτός είναι μία από τις πιο συχνές παιδιατρικές χειρουργικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας