Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ε.: Έγκριση του Prepandrix™

19/5/2008
Κυκλοφορία του πρώτου «προ-πανδημικού εμβολίου» για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας γρίπης των πτηνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline (GSK plc) ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την κυκλοφορία, στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), του Prepandrix™, του πρώτου «προ-πανδημικού εμβολίου» χαμηλής δόσης για την αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας γρίπης των πτηνών.

Το Prepandrix™ ως «προ-πανδημικό εμβόλιο» έχει σκοπό να προκαλέσει μια ανοσολογική απόκριση και μια μακράς διάρκειας προστασία έναντι διαφορετικών στελεχών του ιού της γρίπης Η5Ν1, πριν ή κατά τη διάρκεια μιας επίσημα δηλωμένης πανδημίας γρίπης.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας στο Prepandrix™ ακολουθεί τη θετική γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA) που εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2008.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνει τη διάθεση των φαρμάκων της Purdue Pharma






Σχετικά άρθρα

PEIFASYN Academy: Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη νέα εποχή της φαρμακευτικής φροντίδας για μεταβολισμό, εμμηνόπαυση και μυοσκελετική υποστήριξη
PGEU: Σε 26 χώρες της Ε.Ε. οι φαρμακοποιοί εκπαιδεύουν τους ασθενείς στη χρήση inhalers
Παρουσίαση έρευνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 'Ασθματος
Κονταροχτυπήματα φαρμακοποιών με φόντο τη νέα πύλη ΚΜΕΣ
Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που απαιτούν διορθώσεις και χειρισμό