Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Δύο στους τρεις προτιμούν συμβουλές από τον φαρμακοποιό αντί για τον γιατρό

20/6/2023 12:48:45 πμ
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι περισσότεροι ασθενείς με ήπιες παθήσεις στην Αγγλία επιλέγουν το φαρμακείο τους έναντι του γιατρού, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση κοινού που διεξήχθη για λογαριασμό της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC) της χώρας.

Ειδικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν 1774 ενήλικες, το 68% των οποίων δήλωσε πως θεωρεί «πιο εύκολο» να ζητήσει συμβουλές από τον φαρμακοποιό για ζητήματα όπως δερματικά προβλήματα και δυσπεψία αντί να επισκεφτεί το γιατρό. Επιπλέον, το 75% δήλωσε πως θα ήθελε περισσότερες υπηρεσίες υγείας στο φαρμακείο του, όπως τη διαχείριση ουρολοιμώξεων και του πονόλαιμου, ενώ το 78% χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικές» τις υπηρεσίες που ήδη παρέχουν τα κοινοτικά φαρμακεία.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί 'Αγγλοι (το 77%) δήλωσαν ότι «θα ανησυχούσαν πολύ» εάν το φαρμακείο που επισκέπτονται συχνότερα έκλεινε μόνιμα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοποιήθηκαν στην επιχειρηματολογία της Επιτροπής PSNC προς την κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει το επιτυχημένο πρόγραμμα Pharmacy First της Σκωτίας και στην Αγγλία. Στο πλαίσιο αυτού οι φαρμακοποιοί θα προσφέρουν σε ασθενείς με συγκεκριμένες νόσους υπηρεσίες διάγνωσης, συνταγογράφησης και συμβουλευτικής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)