Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δύο self tests σε όλους τους πολίτες πριν και μετά τις γιορτές

2/12/2021 8:56:58 μμ
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα (6-11/12) θα δοθεί δωρεάν ένα σελφ τεστ για όλους τους ενήλικες πολίτες, προκειμένου να αποκτήσει η κυβέρνηση μια καλή επιδημιολογική εικόνα ενόψει των εορτών. Ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκαναν έκκληση να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, σε αυτήν την προσπάθεια που δεν είναι υποχρεωτική, ενώ σύστησαν να γίνονται επιπλέον τεστ και κατά τη διάρκεια των γιορτών. 

Η διάθεση δωρεάν τεστ θα επαναληφθεί αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, την εβδομάδα 3-7 Ιανουαρίου. Αν και δεν έγινε καμία αναφορά σε φαρμακεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάθεση των τεστ θα γίνει από αυτά, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα δοθούν σε συσκευασίες του ενός τεστ που θα διευκόλυνε τη διαδικασία. Στην ενημέρωση ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα του στελέχους «Ο» στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να διαχειριστεί το θέμα. Πρόκειται για Έλληνα που ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική και βρίσκεται στην Κρήτη, ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, χωρίς βαριά συμπτώματα, και υπό στενή παρακολούθηση από τον ΕΟΔΥ. 

Όπως επισήμανε σχετικά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτης δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμα σχετικά με τη μεταδοτικότητα και τη νοσηρότητα του στελέχους, ούτε για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τα εμβόλια αποτελούν ακόμα ένα σημαντικό όπλο ενάντια στην πανδημία. Ανακοινώθηκε ακόμα ότι η αρμόδια επιτροπή είπε το ναι για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-12 ετών έναντι της COVID-19 που θα ξεκινήσει όμως όταν η χώρα παραλάβει τα εμβόλια για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, καθώς και ότι δεν θα λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης όσοι βγαίνουν θετικοί στον ιό με rapid test, αλλά μόνο με pcr test.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη