Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δύο νέα εγχειρίδια εξέδωσε η FIP

3/10/2022 11:16:54 πμ
Για τις υπηρεσίες χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο καινούρια εγχειρίδια παρέχει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) στους φαρμακοποιούς που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις (δηλαδή άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια).

Το «Χρόνια αναπνευστικά νοσήματα - Εγχειρίδιο για φαρμακοποιούς» περιλαμβάνει κεφάλαια για την πρόληψη και τη διαχείριση των παθήσεων αυτών και ειδικότερα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη διεπαγγελματική συνεργασία, τη διαχείριση της φαρμακολογικής και μη φαρμακολογικής αγωγής και την παρηγορητική φροντίδα. 
Επίσης παρουσιάζονται μετρήσεις από υπηρεσίες που ήδη προσφέρουν οι φαρμακοποιοί ανά τον κόσμο αλλά και τα εμπόδια στην εφαρμογή τους, τους ηθικούς προβληματισμούς κ.ά.

Η δεύτερη έκδοση με τίτλο «Οδηγός γνώσεων και δεξιοτήτων για την επαγγελματική εξέλιξη στις χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις» καθορίζει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι φαρμακοποιοί για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές δημοσιεύσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ομοσπονδίας για το μετασχηματισμό της φαρμακευτικής πρακτικής. Όπως αναφέρει ο Gonçalo Sousa Pinto, επικεφαλής του αντίστοιχου τομέα της FIP, «η φροντίδα υγείας στρέφεται προς την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να διαδραματίσουν μοναδικό και συμπληρωματικό ρόλο σε ένα τέτοιο διεπαγγελματικό μοντέλο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη