Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο

23/7/2021 3:49:27 μμ
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το πολυπόθητο και πολύ τιμητικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021, εξασφάλισαν δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Κύπρου στην Ποδηλασία Δρόμου αλλά και στην Ατομική Ποδηλασία 'Αντρη Χριστοφόρου, φοιτήτρια του προγράμματος Φαρμακευτικής, και την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ. Πεταλούδα 'Αννα Ντουντουνάκη, διδακτορική φοιτήτρια της Νομικής Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και οι δύο συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.
Τόσο η ακαδημαϊκή τους πορεία όσο και η πορεία τους στον αθλητισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο έμπρακτα στηρίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του που ασχολούνται με τον αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο και όχι μόνο, παράλληλα με τις σπουδές τους. Το εγχείρημα να συνδυάσει κανείς σπουδές με πρωταθλητισμό δεν είναι καθόλου εύκολο, εντούτοις τα άτομα που το πράττουν αποκομίζουν πολλά θετικά, τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα στη μετέπειτα ζωή τους, όπως είναι η πειθαρχία, η προσήλωση στους στόχους, η θέληση για επιτυχία, η εσωτερική δύναμη, η διαχείριση των επιτυχιών αλλά κυρίως των αποτυχιών, η υπομονή, κ.ο.κ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, συγχαίρει τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου για το μεγάλο αυτό επίτευγμά τους για δεύτερη συνεχή φορά στην αθλητική τους καριέρα και τους εύχεται άριστες επιδόσεις και καλή επιτυχία. «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι και θα συνεχίσει να είναι θερμός υποστηρικτής του θεσμού της Διπλής Καριέρας των Αθλητών (Dual Career) και ως εκ τούτου θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους επιλέγουν να την ασπαστούν», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπηρεσίες και τμήματα τα οποία στελεχώνονται από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό με στόχο την πολύπλευρη στήριξη των αθλητών/τριών. Επιπλέον, πέραν των 200 φοιτητών και φοιτητριών επωφελούνται και από το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

To πανεπιστήμιο κατατάσσεται στα 601-800 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2022
Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου σχετικής έρευνας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Όμιλο Βιοϊατρική


Σχετικά άρθρα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου
Παρέχοντας Α' Βοήθειες και διενέργεια rapid tests
Έκανε τον κορονοϊό τραγούδι ο φαρμακοποιός Κώστας Δρογγούλας
Έχει τον τίτλο «Προσεύχομαι» και το ερμηνεύει η κόρη του, Βιργινία
Η φαρμακοποιός Κ. Κουρή αναπαριστά το Κερκυραϊκό Πάσχα με Playmobil
Δουλεύει με τις δημοφιλείς φιγούρες στο πίσω μέρος του φαρμακείου της εδώ και δύο χρόνια
Φαρμακοποιός από το Ηράκλειο δώρισε σπάνια συλλογή που κατείχε στο Μουσείο της ΑΕΚ
Ο Βαγγέλης Καρουζάκης είχε στην κατοχή του 55 φανέλες σπάνιας συλλεκτικής αξίας