Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δύο επιπλέον self tests για όλους ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

21/12/2021 4:56:05 μμ
Θα διατεθούν από τα φαρμακεία της χώρας ενόψει των εορτών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Απέρριψε τελικά τις εισηγήσεις για υποχρεωτικό rapid test στους εμβολιασμένους στην είσοδο των εσωτερικών χώρων ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε την παροχή δύο δωρεάν self tests σε όλο τον πληθυσμό για τις γιορτές ενόψει της επικράτησης του νέου υπερμεταδοτικού στελέχους «Ο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid tests σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Παράλληλα συμπλήρωσε: «Και για αυτόν ακριβώς το σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self tests σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με τη σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου πως θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, ώστε όλοι τις επόμενες ημέρες να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε προϊδεάσει για αυτήν την εξέλιξη, λέγοντας σε πρωινή εμφάνισή του σε τηλεοπτική εκπομπή πως «εξετάζεται η πιθανότητα να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διάθεση δωρεάν self tests στους πολίτες, προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα».

Υπενθυμίζεται πως ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω της παραλλαγής «Ο».

Πάντως, ο πρωθυπουργός, αν και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και στη διασκέδαση, ξεκαθάρισε πως ακόμη και αν χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα, δεν θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική πλατφόρμα ανοίγει στις 22/12 από το πρωί στις 8 και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 31/12 στις 20:00 για όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών, εμβολιασμένους και μη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο