Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δύο ενεργειακές κοινότητες έχουν ιδρύσει φαρμακοποιοί και Συνεταιρισμοί

11/4/2023 2:34:35 πμ
Στην Καλαμάτα και στην Αμαλιάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προχωράει το σημαντικό έργο των φαρμακοποιών και συνεταιρισμών τους όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, που υλοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή της ΟΣΦΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ενεργειακής Κοινότητας Φαρμακοποιών» και του προέδρου Αργύρη Σπυρίδη, ιδρύθηκαν δυο ενεργειακές κοινότητες στην Ελλάδα:
  • Η «Ηώς» με έδρα την Καλαμάτα καλύπτει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδρυτικά μέλη είναι ο Όμιλος ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ. (με τρεις φαρμακαποθήκες στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας) και ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. Π.Ε. με δύο θυγατρικές στους νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς, εργαζομένους στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες καθώς και συγγενείς αυτών πρώτου και δευτέρου βαθμού. Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι έργα όπως ο εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός, η πώληση, η αποθήκευση και η ηλεκτροκίνηση.
  • Η «Απόλλων» στην Αμαλιάδα δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Ν. Ηλειας, Ν. Αχαΐας και Ν. Αιτωλοακαρνανίας) για τα έργα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα όσον αφορά το virtual net-billing, την ηλεκτροκίνηση κ.ά. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη βρίσκονται ο Όμιλος ΣΥ.ΦΑΝΟ.Π.ΠΕ. με τη θυγατρική του στη Ηλεία και ο ΣΕΦΑΡ στην Αιτωλοακαρνανία. Απευθύνεται σε φαρμακοποιούς, εργαζομένους στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες αλλά και σε ιδιώτες.
Εκτός από την ΟΣΦΕ, το εγχείρημα στήριξαν ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, η Greenpeace και η Electra Energy Cooperative, μέλος της REScoopEU. 
Περισσότερες πληροφορίες: energy4us.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνέδριο Πελοπόννησος φαρμακοποιός ήρωας
Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των προβλημάτων


Σχετικά άρθρα

Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Καταργείται η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού από τα φαρμακεία χωρίς συνταγή
Διαμαρτύρεται ο ΠΦΣ: «Ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο πρόληψης»
KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ: «Τα κανναβινοειδή στην καθημερινότητά μας»
Διαδικτυακό σεμινάριο για ιατρούς & φαρμακοποιούς στις 7/10
Η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία προωθεί τον εμβολιασμό στα φαρμακεία
Νέα δήλωση στρατηγικής από τον συμπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής της FIP Luis Lourenco