Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Drones παρέδωσαν έγκαιρα απινιδωτές στην πόρτα των ασθενών

1/9/2021 4:34:55 μμ
Στο πλαίσιο μελέτης σε πραγματικά περιστατικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη Στοκχόλμη έλαβε χώρα η πρώτη –σύμφωνα με τους ερευνητές– μελέτη στον κόσμο για την παράδοση απινιδωτών μέσω drones σε πραγματικά έκτακτα περιστατικά. 

 Σε σύγκριση με τα ασθενοφόρα, τα drones έφτασαν τις περισσότερες φορές περίπου 2 λεπτά νωρίτερα σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής που κάθε λεπτό που περνά χωρίς CPR ή χρήση απινιδωτή μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Στοκχόλμης, στην πόλη Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, με πληθυσμό περίπου 580.000 κατοίκους.
Δημιουργήθηκαν τρεις σταθμοί drones, καθένα με δυνατότητα πτήσης 5 χιλιομέτρων και με αυτοματοποιημένα προγράμματα πτήσης που εποπτεύονται από ειδικά εκπαιδευμένους πιλότους.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι παράγοντες όπως η βροχή, οι δυνατοί άνεμοι, οι τοποθεσίες σε πολυώροφα κτίρια και ο περιορισμένος εναέριος χώρος δυσχεραίνει την πτήση των drones και μειώνει έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας και δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμφωνίες και υπηρεσίες ταχείας παράδοσης ενισχύουν τη θέση της στην αγορά
Αφορά ασθενείς που λαμβάνουν συγκεκριμένα ανοσοκατασταλτικά






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους