Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δραματική μείωση των αποθεμάτων του αίματος

30/8/2023 2:08:08 πμ
Έκκληση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ελλείψεις αίματος την περίοδο του Αυγούστου έχουν κορυφωθεί με αποτέλεσμα οι μεταγγίσεις, που είναι η βασική θεραπεία των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών, να αναβάλλονται ή στην καλύτερη περίπτωση να διενεργούνται με μειωμένες ποσότητες αίματος. Οι ασθενείς είναι όμηροι στα νοσοκομεία, αφού πρέπει να προσέρχονται σε λιγότερο από μια εβδομάδα στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου για μετάγγιση.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος ΠΑΣΠΑΜΑ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες σε αίμα των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών που είναι γνωστές και σταθερές, λόγω των ελλείψεων αίματος και της αντιμετώπισης πρωτίστως των έκτακτων περιστατικών. Τα νοσοκομεία ξεκινούν τις εφημερίες τους χωρίς ασφαλή αποθέματα αίματος με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει όχι μόνο η ζωή των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών αλλά και όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ή μπορεί να αποκτήσουν την ανάγκη για μετάγγιση.

«Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας που μπορούν να αιμοδοτήσουν να προσέλθουν στα νοσοκομεία της χώρας ώστε καμιά ζωή να μη διατρέξει κίνδυνο, γιατί το αίμα είναι αγαθό που καμιά υπηρεσία και φορέας δεν μπορεί να προσφέρει χωρίς τη δική σας βοήθεια», τονίζουν οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»