Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δραματικές οι επιπτώσεις από την υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ

8/9/2015 7:29:24 μμ
Αμεσες οι επιπτώσεις στους εξαρτημένους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τους θεραπευόμενους "αγγίζει" η ελλιπής χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών μειώνεται, τη στιγμή που η ζήτηση είναι αυξημένη. Από την άλλη, η μισθοδοσία των εργαζομένων είναι εξασφαλισμένη, αν και η κρατική χρηματοδότηση των 19-21 εκατομμυρίων ευρώ υπολείπεται κατά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ!

Τη διευκρίνιση έκανε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση του Φεστιβάλ Ζωής, που διοργανώνεται στη Νέα Παραλία, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καφετζόπουλος "δεν θα κλείσουν βέβαια μονάδες του ΟΚΑΝΑ αλλά όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης, μειώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών"¨. Και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών και δομών με στόχο την κάλυψη όλων των αναγκών.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα δημιουργηθεί σύντομα Μονάδα Αμεσης Βοήθειας και Υποστήριξης στην Θεσσαλονίκη αλλά ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και η ομάδα Streetwork, "προκειμένου να λειτουργήσει διευρυμένα ως το τέλος του χρόνου και τη λειτουργία νέων θεραπευτικών μονάδων σε Δράμα, Καστοριά και Σέρρες".

Σύμφωνα με τον συντονιστή Μονάδων και Υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ Βορείου Ελλάδα, Κωνσταντίνο Γαζγαλίδη, στη δυτική Μακεδονία αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ηπείρου, "υπάρχει μια μεγάλη μαύρη "τρύπα" στον τομέα της θεραπείας εξαρτημένων".



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη
Εστιάζοντας στη ξηροφθαλμία






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Μια ιστορία δύναμης από τη Novo Nordisk
«Μαζί για έγκαιρη διάγνωση, πρόσβαση και υποστήριξη»
Το μήνυμα των ασθενών με Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες
Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Τα 3/4 των κρατών-μελών χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ στην υγεία
Σύμφωνα με την πρώτη του σχετική έκθεση