Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Δωρεάν ψηφιακό βιβλίο απαντά σε όλα τα ερωτήματα για την ημικρανία

13/5/2021 4:17:14 μμ
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην ημικρανία και στον πονοκέφαλο;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μπορεί η ημικρανία να οφείλεται στην ιγμορίτιδα; Πόσο απαραίτητη είναι η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στη διάγνωση του πονοκεφάλου; Και τι ρόλο μπορεί να παίζει η σοκολάτα στις ημικρανικές κρίσεις;
Απαντήσεις σε αυτά και δεκάδες άλλα ερωτήματα για την ημικρανία και τον πονοκέφαλο δίνει ένα νέο ψηφιακό βιβλίο που όλοι μπορούν να κατεβάσουν (download) δωρεάν από το διαδίκτυο.

Το βιβλίο έχει τίτλο: «Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες» και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλάδος με πολυπληθή ομάδα εξεχόντων επιστημόνων, με επικεφαλής τον εξειδικευμένο στις κεφαλαλγίες Νευρολόγο δρ Μιχαήλ Βικελή.

Στο βιβλίο, ο δρ Βικελής και οι άλλοι ειδικοί εξηγούν μεταξύ άλλων πόσο σημαντικός είναι για κάθε ασθενή κάθε εκλυτικός παράγοντας και παραθέτουν όλα τα δεδομένα για το ρόλο των ορμονών, της διατροφής, ειδικών διαιτολογίων αλλά και της παχυσαρκίας στην ανάπτυξη ημικρανίας. Απαντούν επίσης σε ερωτήματα όπως γιατί η συγκεκριμένη κεφαλαλγία είναι συχνότερη στις γυναίκες, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς γίνεται η διάγνωσή της αλλά και γιατί συγχέουμε με την ημικρανία τον πονοκέφαλο από ιγμορίτιδα. Ιδιαίτερη αναφορά επίσης γίνεται στην ημικρανία στα παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το ψηφιακό βιβλίο μέσω του ιστότοπου του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλάδος εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Διάλογος για μια ολοκληρωμένη Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις»
Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους