Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δωρεάν θέσεις στάθμευσης στα φαρμακεία της Ραφήνας

17/5/2023 8:26:07 μμ
«Ήταν αναγκαίο» σχολιάζει ο φαρμακοποιός και τομεάρχης της περιοχής Χρήστος Λουκέρης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για τα φαρμακεία και τα ιατρεία του κέντρου της Ραφήνας. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, ο δήμος θα διαθέσει αποκλειστικό χώρο στάθμευσης για τους ασθενείς-πελάτες τους, που θα έχει ειδική σήμανση και θα παρέχεται σε όσα φαρμακεία και ιατρεία δεν έχουν ελεύθερο χώρο. Πρόκειται για πρόταση του αντιδημάρχου Γεράσιμου Βουδούρη που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή επικροτήθηκε από τους φαρμακοποιούς της περιοχής και ιδίως από όσους λειτουργούν τα φαρμακεία τους κοντά στο λιμάνι, όπου υπάρχει πολλή μεγάλη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό αναφέρει στο f.daily ο φαρμακοποιός και τομεάρχης Ραφήνας Χρήστος Λουκέρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία θέση μπροστά στο κατάστημα, στην οποία θα απαγορεύεται να σταθμεύσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, ακόμα και αν το φαρμακείο είναι κλειστό. 

«Δεν θα μπορεί π.χ. να αφήσει κάποιος ταξιδιώτης το αυτοκίνητό του μπροστά στο φαρμακείο για 3-5 μέρες, όπως γίνεται πολύ συχνά. Ήταν για εμάς αναγκαίο και φυσικά για τους ασθενείς μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας». «Εννοείται πως θα αξιοποιήσουμε αυτήν την παροχή του Δήμου που ωφελεί πρώτα τους ασθενείς μας και κατΆ επέκταση το φαρμακείο μας», αναφέρει στο f.daily και ο φαρμακοποιός Νικόλαος Λουίζος, ο οποίος επίσης δραστηριοποιείται κοντά στην περιοχή του λιμανιού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας
Για την εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο του Pharmacy First


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας