Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Dominique Jordan: Το φαρμακείο θα βγει από την πανδημία ισχυρότερο και καλύτερο

4/6/2021 4:47:28 μμ
Η αναγνώριση του κλάδου πρέπει να υποστηριχτεί με στοιχεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIP
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη είναι το θέμα της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) που μόλις δημοσιεύτηκε και παρουσιάζει τη μεγάλη ποικιλία των δράσεών της μέσα στο 2020. Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις ήταν φυσικά και οι τρόποι που η Ομοσπονδία υποστήριξε τους φαρμακοποιούς ανά τον κόσμο στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19. Στον πρόλογο της έκθεσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Dominique Jordan έκανε λόγο για τη θέση του φαρμακοποιού στην κοινωνία σήμερα:

«Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αναδειχθεί τόσο πολύ η αξία του φαρμακείου όσο με την COVID-19 και αυτό ανοίγει το δρόμο για νέους και πιο διευρυμένους ρόλους των φαρμακοποιών. Ποτέ δεν είχε αναγνωριστεί η συμβολή των φαρμακοποιών στα συστήματα υγείας και στην υγεία των πολιτών από τόσες πολλές κυβερνήσεις και υπουργούς υγείας. Σε μια χρονιά μεγάλης αβεβαιότητας και έκτακτης ανάγκης, το φαρμακευτικό επάγγελμα έδειξε εμπειρογνωμοσύνη, δύναμη, κουράγιο και ύψιστη αφοσίωση στη φροντίδα. Πιστεύω ότι το φαρμακείο θα βγει από αυτήν την πανδημία ισχυρότερο και καλύτερο, αλλά πρέπει να στηρίξουμε με στοιχεία τη θετική αναγνώριση που έχουμε λάβει από τον κόσμο και να ενισχύσουμε τις ενέργειές μας ως "ένα φαρμακείο"».

Στην έκθεση τονίζεται ότι παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, η FIP προχώρησε τις διαδικασίες για το μετασχηματισμό του φαρμακευτικού επαγγέλματος καθορίζοντας τους αναπτυξιακούς της στόχους. Επίσης σημείωσε πρόοδο με το Παγκόσμιο Φαρμακευτικό Παρατηρητήριο, το οποίο αποκαλύπτει το έργο της φαρμακευτικής κοινότητας διεθνώς και τον αντίκτυπό αυτού στην κοινωνία, ενώ ανταποκρίθηκε στις ανάγκες για εκπαίδευση στην Αφρική μέσω της συνεργασίας της με την UNESCO. Ακόμα διοργάνωσε ένα νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω μιας καινούριας πλατφόρμας, πετυχαίνοντας την επικοινωνία των φαρμακοποιών σε μια εποχή με lockdowns και περιορισμούς.

Δείτε την έκθεση εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη