Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023

1/12/2023 3:01:25 πμ
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε απέσπασε δύο διακρίσεις στα Circular Economy Awards 2023, στα οποία αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές κυκλικής οικονομίας των Επιχειρήσεων/Οργανισμών που στρέφουν σταθερά το παραγωγικό τους μοντέλο προς ένα ανθρακικά ουδέτερο μέλλον, στο οποίο η εξοικονόμηση πόρων, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση πρωταγωνιστούν, μηδενίζοντας την παραγωγή μη αξιοποιήσιμων αποβλήτων.

Η ΜΕΓΑ βραβεύτηκε σε δύο σημαντικές κατηγορίες:

  • Βραβείο Silver στην κατηγορία Zero Waste. Η ΜΕΓΑ, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσήλωσή της στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Zero Waste to Landfill σε επίπεδο «Platinum», καθώς το 2022 πέτυχε ποσοστό 99,8% ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης στην μονάδα της. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι αποτελεί τη μόνη στον κλάδο της στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με την πιστοποίηση Zero Waste to Landfill. 

  • Βραβείο Bronze στην κατηγορία Corporate Social Responsibility & Circular Economy για το πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΟ ΑΙΓΑΙΟ», που υλοποιεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΕΝΑΛΕΙΑ και τα My Market. Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, έχει ως στόχο τον καθαρισμό πλαστικών απορριμμάτων που προέρχονται από τον βυθό της θάλασσας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή επαγγελματιών αλιέων και των αλιευτικών σκαφών τους, τα οποία αξιοποιούν ειδικά δίχτυα για τον καθαρισμό των απορριμμάτων. Τα απορρίμματα που συλλέχθηκαν ξεπέρασαν μέχρι σήμερα τους 13,5 τόνους σε πλαστικά και δίχτυα.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στα φετινά Retail Business Awards
Η εταιρεία ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει εξαγωγική χώρα για τη φαρμακευτική κάνναβη
Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης
Allergan Aesthetics: Νέο εταιρικό website www.allerganaesthetics.gr
Αναδεικνύει τη φιλοσοφία της, συνώνυμη με την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία
Εργασία με νόημα: «Ψυχολογικό εισόδημα» για το Ανθρώπινο Δυναμικό
Από τον συγγραφέα και expert Οργανωσιακής Ψυχολογίας Dr Nico Rose στην κεντρική σκηνή του Future of Work Conference
RAFARM: 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς
Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς