Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Διπλάσια τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

6/8/2018 10:42:07 πμ
Απροστάτευτοι οι πολίτες της Αττικής, σύμφωνα με τους γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΙΣΑ, τα μέλη του οποίου ζητούν να ληφθούν επιτακτικά μέτρα για τη δημόσια υγεία προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να παίρνουν ατομικά μέτρα προστασίας έναντι των κουνουπιών.

«Την τελευταία εβδομάδα, διπλασιάστηκαν τα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας ενώ η εμφάνιση περιστατικού στην Ηλιούπολη, αποτελεί ένδειξη ότι έχουν μολυνθεί τα κουνούπια του αστικού ιστού και είναι δύσκολο να περιοριστεί η μετάδοση της ασθένειας στην Αττική.


Για τη ιδιαίτερα δυσμενή αυτή εξέλιξη, έχουν τεράστια ευθύνη, οι αρμόδιοι φορείς καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΙΣΑ, η Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει διαθέσει μόλις 8.625 ευρώ το χρόνο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων!


Μάλιστα, ο σχετικός διαγωνισμός προέβλεπε μόνο ένα όχημα και δύο υπαλλήλους με ψεκαστήρες ράχης, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα. Ανάλογα ανεπαρκέστατα ήταν τα ποσά που φαίνεται ότι έχουν διατεθεί για τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.


Σύμφωνα με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, τα χρήματα που έχουν διατεθεί καθιστούν αδύνατη την καταπολέμηση του πληθυσμού των κουνουπιών με αποτέλεσμα η Αττική να έχει μείνει για άλλη μια χρονιά αθωράκιστη απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου και στις άλλες σοβαρές ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια.


Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων της νόσου του ιού του Δυτικού Νείλου, καλεί τους πολίτες να λάβουν σχολαστικά μέτρα ατομικής προστασίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών