Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Δικαστική διαταγή για απόσυρση αντιθρομβωτικού φαρμάκου

9/6/2024 11:54:50 μμ
Όλα τα σκευάσματα με ριβαροξαμπάνη 15 και 20mg της Viatris πρέπει να επιστραφούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία Viatris Hellas ενημερώνει ότι όλες οι ποσότητες των φαρμάκων της με ριβαροξαμπάνη των 15 και 20mg θα πρέπει να παύσουν να διατίθενται στην αγορά άμεσα και να επιστραφούν στην εταιρεία. Ο λόγος δεν είναι κάποιο ζήτημα ποιότητας ή ασφάλειας, αλλά «αφορά αποκλειστικά προσωρινή δικαστική απαγόρευση στο πλαίσιο αντιδικίας που σχετίζεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εταιρεία καλεί τις φαρμακαποθήκες, εκτός από το δικό τους απόθεμα, να αναζητήσουν και να επιστρέψουν τυχόν συσκευασίες που υπάρχουν στα φαρμακεία-πελάτες τους.


Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η δικαστική διαταγή για την προσωρινή απόσυρση δεν αφορά τα σκευάσματα με περιεκτικότητες 2,5 και 10mg, τα οποία συνεπώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά.


Το εν λόγω προϊόν είναι γενόσημο ενός φαρμάκου που έχει αναπτυχθεί από την Bayer και την Johnson & Johnson και σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, έχει σημειώσει πολύ σημαντικές πωλήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση για όλους
Για τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit