Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δικά τους φαρμακεία ζητούν 4 Ασφαλιστικά Ταμεία

16/2/2011
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τη δυνατότητα να λειτουργούν φαρμακεία μέσα στα Ασφαλιστικά Ταμεία ζητούν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος.

 

Μέλη της, τέσσερα Αυτοδιαχειριζόμενα Αλληλοβοηθητικά Ταμεία Υγείας, και συγκεκριμένα το ΑΤΠΣΥΤΕ (Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Περίθαλψης Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος), ο ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης), το ΤΥΠΑΤΕ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας) και το ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).

 

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, την οποία κοινοποιούν στις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, οι εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας τονίζουν ότι τα εν λόγω Ταμεία είναι απολύτως συνεπή απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους (φαρμακευτικούς συλλόγους, δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα).

 

«Ζητούμε ως αυτονόητο δικαίωμά μας να μας δοθεί η δυνατότητα να λειτουργούμε φαρμακεία στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία με σκοπό τη διασφάλιση των οικονομικών και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας. Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση, επ' ωφελεία των μελών μας, του μέχρι σήμερα ισχύοντος ποσοστού κέρδους στην αλυσίδα διακίνησης φαρμάκου, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό στη διαρκή μας προσπάθεια για εξορθολογισμό των δαπανών μας», επισημαίνουν.

 

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω τέσσερα Ταμεία αριθμούν 110.000 ασφαλισμένους και 1.000 εργαζόμενους.

 

Πηγή: Το Βήμα (16/2/2011)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει






Σχετικά άρθρα

Πού στοχεύει το νέο Δ.Σ. του ΦΣΑ;
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Φ.Σ. Χανίων: Υψηλή η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει
f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο