Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Διευκρινίσεις για την υποβολή των εντύπων διενέργειας εμβολιασμού

5/12/2023 11:27:52 μμ
Ο ΠΦΣ εφιστά την προσοχή των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα έντυπα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού καλούνται να υποβάλλουν στην ΚΜΕΣ οι φαρμακοποιοί, με τον ΠΦΣ να διευκρινίζει τα εξής: 


Τα φαρμακεία που εκτελούν τις συνταγές απευθείας στην ΗΔΙΚΑ, θα πρέπει να προσθέτουν το ψηφίο μηδέν (0) στο τέλος κάθε 13ψηφιου αριθμού του εντύπου διενέργειας (στα προγράμματα φαρμακείου αυτή η προσθήκη γίνεται αυτόματα).

Για να αντιπαραβάλουν τα έντυπα με τις συνταγές, θα χρησιμοποιήσουν το «Ευρετήριο Διενεργειών Χωρίς Ιατρική Συνταγή» της πλατφόρμας του «Μητρώου Αντιγριπικού Εμβολιασμού».


Η πύλη της ΚΜΕΣ θα λάβει από την ΗΔΙΚΑ συγκεντρωτικά τα δεδομένα των διενεργειών του Νοεμβρίου, προκείμενου να τα συμπεριλάβει στην εκκαθάριση της υποβολής ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΠΕ για κάθε φαρμακείο.


Η υποβολή των εντύπων διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή, γίνεται στην ενιαία υποβολή ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΠΕ και συμπεριλαμβάνονται στο ίδιο φυσικό αρχείο μαζί με τις υπόλοιπες συνταγές εμβολίων ΕΟΠΥΥ, εφόσον πρόκειται για Ταμεία που ανήκουν σε αυτόν. Ο ΠΦΣ εφιστά την προσοχή στα έντυπα του του Λιμενικού, τα οποία υποβάλλονται μαζί με τις συνταγές του Λιμενικού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως μέρος των σχεδίων της για μείωση δαπανών
Καταθέτει μηνύσεις και ενημέρωσε υπ. Υγείας και ΕΟΦ


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή