Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διεθνής ποδοσφαιριστής εγκαταλείπει τη μπάλα και επιστρέφει στο οικογενειακό φαρμακείο

3/4/2020 2:54:59 μμ
Ο Ισπανός σκόρερ Τόνι Ντοβάλε επέστρεψε στο φαρμακείο της Λα Κορούνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ισπανός Τόνι Ντοβάλε έβγαλε, τουλάχιστον προσωρινά, τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για να εργαστεί στο φαρμακείο της οικογένειας του στη Λα Κορούνια εν μέσω της πανδημίας.


Όταν ξέσπασε ο κορονοϊός, ο Τόνι Ντοβάλε που αγωνίζεται στην Ταϊλάνδη, βρισκόταν στη γενέτειρα του Λα Κορούνια και δεν το σκέφτηκε καθόλου. Ο απόφοιτος φαρμακευτικής σχολής αποφάσισε να εγκαταλείψει για λίγο τον αγωνιστικό χώρο και φόρεσε τη λευκή ποδιά για να εργαστεί στο φαρμακείο της οικογένειας του, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη και στην ομάδα του, Τάι Νέιβι. ​Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών αναγκάστηκε να μείνει στην Κορούνια και αμέσως έπιασε δουλειά στο φαρμακείο, όντας απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σαν Χόρχε στη Σαραγόσα.


«Έπαιζα στην Ασία τότε κι εκεί η φαρμακευτική είναι αλλιώς. Ποτέ δεν ήμουν για πολύ καιρό στην Ισπανία για να δουλέψω. Με την ταξιδιωτική απαγόρευση και τη διακοπή στο ποδόσφαιρο είπα στον εαυτό μου ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσεις εμπειρία». Μιλώντας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του τόνισε πως «η κατάσταση είναι τρομακτική. Όλοι όσοι δουλεύουμε με το κοινό φοβόμαστε και ο κόσμος που έρχεται σε μας για συμβουλές, φοβάται επίσης. Για το καλό του κόσμου που έρχεται εδώ, έχω αφήσει πίσω μου τις όποιες φοβίες. Προστατεύω όσο μπορώ τον εαυτό μου και κοιτώ να βοηθώ τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ», σημείωσε ο Τόνι.


Ο σκόρερ εννέα τερμάτων στη LaLiga2 - σε 93 εμφανίσεις – πρόσθεσε και το παράπονό του για την ισπανική κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα, δεν ακολούθησε τις οδηγίες της Κίνας που πρώτη είχε περάσει τον ιό. Είναι ντροπιαστικό επειδή κόσμος πεθαίνει και οι Αρχές μας, δείχνουν ανήμπορες. Κρίμα, αλλά και αλήθεια», τόνισε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη