Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα της Φαρμακευτικής

25/9/2015 1:21:50 μμ
Η Δρ Μαρία Χαλαμπαλάκη αναγνωρίστηκε για το έργο της στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας και Αναλυτικής Φυτοχημείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Βραβεύτηκε Ελληνίδα διδάκτορας στον Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Συγκεκριμένα η Δρ Μαρία Χαλαμπαλάκη έλαβε το ασημένιο βραβείο Egon Stahl-Award 2015 από τη Society for Medicinal Plant and Natural Product ResearchGA και το χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται κάθε 2 χρόνια σε νέους επιστήμονες αναγνωρίζοντας και προωθώντας τη συνεισφορά τους σε διεθνές επίπεδο στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας και Αναλυτικής Φυτοχημείας (Pharmacognosy and Analytical Phytochemistry).


 

Η βράβευση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 63ου Διεθνούς Συμποσίου και Ετήσιου Συνεδρίου της GA στη Βουδαπέστη, που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Αυγούστου 2015.

Η κ. Χαλαμπαλάκη παρουσίασε το ερευνητικό της έργο (award lecture) με θέμα "Integrated Metabolomic approaches in Natural Products Chemistry".


Πρόκειται για τη 2η φορά που το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε Έλληνα, καθώς το 2009 είχε απονεμηθεί στο Δρ Προκόπιο Μαγιάτη, επίκουρο καθηγητή της Φαρμακευτικής Αθηνών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανδρική κρέμα Face & Eye Gel-Cream 2 in 1
Μια συνεργασία της Biogen με τη διαφημιστική εταιρεία 21GRAMS






Σχετικά άρθρα

ΠΙΣ: Καμπανάκι για τις ανεύθυνες οδηγίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο
Καλεί τους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο τον γιατρό τους
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εγκαινιάζει την Ψηφιακή Ακαδημία Ασθενών
Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τους πολίτες
Τα GLP-1 εμπνέουν την καινοτομία στα συμπληρώματα διατροφής
Καθώς αναδύονται νέες διατροφικές ανάγκες
Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης
Εκτός από το δέρμα υπάρχει ντόμινο επιπτώσεων σε σώμα και ψυχή