Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες σε παιδιά και ενήλικες

13/4/2016 1:19:42 μμ
Στο ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο & Κυριακή 16 -17 Απριλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Διεθνές συνέδριο για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή συνδιοργανώνουν η Κλινική Παιδοκαρδιολογίας & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο και την Κυριακή 16 -17 Απριλίου.

Το «2nd Eurasian Joint Forum on Paediatric Cardiology & Cardiac Surgery» θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Cœurs Pour Tous και το θυγατρικό του παράρτημα στην Ελλάδα Cœurs Pour Tous Hellas, το οποίο ίδρυσε ο διεθνούς φήμης Καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός με σκοπό την αποκατάσταση παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας λόγω οικονομικής ή ασφαλιστικής αδυναμίας.

Οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Γενεύης και η Δρ Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, έχουν ως στόχο το συνέδριο να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ στη χώρα μας στο οποίο καρδιολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, καρδιοχειρουργοί, παιδίατροι και γυναικολόγοι που ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες, να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις και εμπειρίες πάνω στις νέες τεχνικές, την διάγνωση και αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών.

Στο συνέδριο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις νεότερες απεικονιστικές τεχνικές διάγνωσης συγγενών καρδιοπαθειών με υπερηχογραφία αλλά και μαγνητική τομογραφία καρδιάς από την εμβρυική μέχρι την ενήλικη ζωή. Επίσης, θα συζητηθούν διαδερμικές επεμβατικές μέθοδοι θεραπείας συγγενών καρδιοπαθειών με καθετηριασμό καρδιάς καθώς και φαρμακευτικές θεραπείες για ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και καρδιακή ανεπάρκεια. Στη χειρουργική Συγγενών Καρδιοπαθειών η συνεδρία θα εστιαστεί στην πρωτογενή διόρθωση καρδιακών προβλημάτων καθώς και στη διόρθωση σύμπλοκων βαλβιδοπαθειών. Τέλος, θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα μεταμοσχεύσεων καρδιάς σε παιδιά και ενήλικες.

Εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών, θα συμμετέχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες όπως οι Καθηγητές Reza Razavi και David Anderson του Guy’s and St’ Thomas’ Hospital, Λονδίνου, η πρωτοπόρος Καθηγήτρια Παιδοκαρδιολογίας Jane Somerville Επίτιμη Καθηγήτρια του Imperial College, Λονδίνου, ο καρδιοχειρουργός Καθηγητής Shunji Sano του Πανεπιστημίου της Okayama και ο Francesco Parisi, υπεύθυνος παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων καρδιάς από το Νοσοκομείου Bambino Gesù της Ρώμης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για ένα βιώσιμο μοντέλο φαρμακευτικής πολιτικής
Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο