Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Διατροφή και πρόωρη εμμηνόπαυση: Πώς σχετίζονται;

28/6/2017 11:38:43 πμ
Νέα αμερικανική έρευνα μελετά τη μείωση της πιθανότητας εμμηνόπαυσης πριν τα 45
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική αποδεικνύεται η κατανάλωση φυτικών πρωτεϊνών, κυρίως από γυναίκες, καθώς νέα αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι μπορεί να σχετίζεται με την αποφυγή της πρόωρης εμμηνόπαυσης!


Αναλυτικά, σε έρευνα, που διεξήχθη στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και 'Αμχερστ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, αναλύθηκαν στοιχεία για 116.000 γυναίκες, συσχετίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες με το χρόνο της εμμηνόπαυσης.

Οι γυναίκες που λάμβαναν περίπου το 6,5% των καθημερινών θερμίδων τους με τη μορφή πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης, είχαν κατά μέσο όρο 16% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρη εμμηνόπαυση, σε σχέση με τις γυναίκες που έπαιρναν μόνο το 4% των θερμίδων τους από τις φυτικές πρωτεΐνες.


 

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, μια γυναίκα που με την τροφή της λαμβάνει 2.000 θερμίδες/μέρα, συνιστάται να καταναλώνει 32,5 γραμμάρια φυτικών πρωτεϊνών (δημητριακά ολικής άλεσης, σόγια, τόφου, ξηρούς καρπούς κ.ά.), προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο να χάσει νωρίς τη γονιμότητά της.


Πρόωρη θεωρείται η εμμηνόπαυση που έρχεται πριν από την ηλικία των 45 ετών, κάτι που συμβαίνει περίπου στο 10% των γυναικών και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, οστεοπόρωσης, άνοιας κ.ά. ΓιΆ αυτό και οι ερευνητές ανέφεραν ότι η επιλογή της κατάλληλης διατροφής για τη μείωση της πιθανότητας πρόωρης εμμηνόπαυσης, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί πλέον περισσότερο.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας «American Journal of Epidemiology».


Μάλιστα παλαιότερη μελέτη για τη διατροφή και τη συμβολή της στην αποφυγή της πρόωρης εμμηνόπαυση είχε διαπιστώσει ότι και τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου και βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν!

 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ερευνητικών προγραμμάτων
Κυκλοφορεί από την εταιρεία Euromed






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους