Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Διανυκτερεύσεις τρόμου στα φαρμακεία του Ηρακλείου Κρήτης»

5/4/2023 9:29:46 πμ
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρ. Σκουντάκης κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις πολλών αναγκαίων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κατάσταση με τις ελλείψεις αναγκαίων φαρμάκων ανακυκλώνεται σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης 98.4, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αριστοτέλης Σκουντάκης.

«Εξαφανίστηκαν οι αντιτετανικοί οροί, λείπουν αντιβιοτικά και αναπνευστικά σκευάσματα και δεν βλέπουμε καμία βελτίωση παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας. Τρέμουμε τις νύχτες μήπως μας ζητήσουν φάρμακο που δεν υπάρχει και δεν μπορεί ο ένας φαρμακοποιός να εξυπηρετήσει τον άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αν και όπως ανέφερε το πρόβλημα των ελλείψεων είναι παγκόσμιο και παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έχουν γίνει, δυστυχώς η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και απλά το πρόβλημα ανακυκλώνεται. Όπως εξήγησε σήμερα δεν λείπουν τα ίδια φάρμακα που έλειπαν πριν από δύο μήνες αλλά στον κατάλογο έχουν προστεθεί άλλα εξίσου σημαντικά σκευάσματα.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος διαπιστώνει πως το ΙΦΕΤ «δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, καθώς οι εισαγωγές των φαρμάκων, τα οποία δεν διακινούνται από φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική επικράτεια, δεν γίνονται εγκαίρως και δεν είναι διαθέσιμα για τους ασθενείς τη στιγμή που τα έχουν ανάγκη». Προβληματική χαρακτήρισε και τη λειτουργία του ΕΟΦ αναφέροντας ενδεικτικά πως ο Οργανισμός έχει εξαντλήσει τα όριά του όσον αφορά τη λειτουργία του, διαθέτοντας απαρχαιομένους κανόνες και σίγουρα απαιτεί εκσυγχρονισμό και χρηματοδότηση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi


Σχετικά άρθρα

Αυξάνονται οι ελλείψεις φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών στην Ευρώπη
Ανησυχίες και για το ανεπαρκές προσωπικό στην υγεία από την PGEU και τη CPME
Η ολοκληρωμένη προσφορά της EUROBANK για τους φαρμακοποιούς
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι έχει δώσει την έγκρισή του
«Αλληλεπιδράσεις φαρμάκων & συμπληρωμάτων διατροφής»
Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Ανακοινώθηκαν οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Π.Ε. Τρικάλων
Αιτήσεις υποβάλλονται 1-15 Ιουλίου