Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διαμαρτυρίες στο Φ.Σ. Ιωαννίνων για τα αναλώσιμα του διαβήτη

11/6/2020 12:47:33 μμ
«Φταίει ο ΕΟΠΥΥ» είναι απάντηση του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονες διαμαρτυρίες δέχτηκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων από την Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη, η οποία σε επιστολή της καταγγέλλει ότι πολλοί ασθενείς καλούνται να πληρώσουν διάφορα ποσά στα φαρμακεία της πόλης προκειμένου να προμηθευτούν αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη. 

Όπως μάλιστα αναφέρει η Ένωση τα ποσά αυτά διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία των προϊόντων και ζητά από το Σύλλογο αλλά και από τον ΠΦΣ «άμεση παρέμβαση» ώστε να σταματήσει αυτή η «παράνομη» πρακτική. Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «η ανωτέρω πρακτική αντιβαίνει τα όσα η νομοθεσία ορίζει και υποχρεώνει τους ανθρώπους με διαβήτη να επιβαρυνθούν με περιττό κόστος ή στο να προβούν στην αγορά υλικού κατασκευασμένο από άλλες εταιρείες, χωρίς τούτο να αποτελεί δική τους επιλογή».

Η απάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων έσπευσε να απαντήσει στην Ένωση και να εξηγήσει το λόγο του προβλήματος που δεν είναι άλλος από τον ΕΟΠΥΥ και τη διαφορά μεταξύ της λιανικής τιμής και της χαμηλότερης τιμής αποζημίωσης που προβλέπει ο Οργανισμός.

«Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα από τα κακώς κείμενα που ο ΕΟΠΥΥ, παρά τις εκκλήσεις όλων μας, αποφεύγει να επιλύσει. Έτσι λοιπόν, ακόμη και αν καθΆ υπόθεση εργασίας γίνει δεκτό ότι κάποιο από τα μέλη σας κλήθηκε να καταβάλλει χρήματα προκειμένου να λάβει σκευάσματα που χρειάζεται, αυτό συνέβη προκειμένου να μην πληγεί ο φαρμακοποιός και η επιχείρησή του, ήτοι να μη χρειαστεί να πληρώσει "από την τσέπη του", κατά το κοινώς λεγόμενο, την ως άνω αξία ορισμένων σκευασμάτων που δεν φτάνει να καλύψει η αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, καθότι είναι κατηγορηματικά ανυπόχρεος να το κάνει», διευκρινίζει ο Σύλλογος.

Καλεί μάλιστα την Ένωση από τη μία να απευθύνει την επίμαχη επιστολή στον ΕΟΠΥΥ και όχι στο Σύλλογο και να ανακαλέσει ως πράξη «έμπρακτης συγγνώμης προς τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων», τα οποία «σε καθημερινή βάση δίνουν αγώνα ώστε να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες πάσχοντες με Διαβήτη Τύπου 1.

Προσθέτει δε ότι «ουδείς εξ ημών των μελών του Φ.Σ.Ι. έχει ποτέ αποκομίσει περιουσιακό όφελος, ήτοι κέρδος, πέραν του ποσού αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, από την εκτέλεση συνταγής αναλωσίμων υλικών Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1». Γι' αυτό και κάνει λόγο για «εσφαλμένους και προσβλητικούς ισχυρισμούς που πλήττουν την τιμή των μελών του και την άμεμπτη φήμη τους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο