Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διακόσμηση φαρμακείου και visual displays

21/2/2018 9:04:12 πμ
Καλώς ήλθατε στο φαρμακείο του σήμερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο


Λίγο ως πολύ, το φαρμακείο σαν χώρος είχε έως τώρα ταυτιστεί στο μυαλό του καταναλωτή με μια συγκεκριμένη εικόνα.

Μια εικόνα που παρέπεμπε σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Φάρμακα και κάποια προϊόντα που δεν υπήρχαν διαθέσιμα αλλού. Μια εικόνα αυστηρή και στεγνή.


Έχουμε ήδη προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Το φαρμακείο, διατηρώντας την κατΆ εξοχήν ιδιότητά του, έχει εξελιχθεί σε κατάστημα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και διάθεσης premium προϊόντων που αφορούν την υγεία, την ευεξία, την ομορφιά, την ευζωία του καταναλωτή.


Για να περάσει όμως το μήνυμα στον καταναλωτή χρειάζεται να αλλάξει και η εικόνα του φαρμακείου. Ο ίδιος ο χώρος πρέπει να προσαρμοστεί στην καινούργια λειτουργία του φαρμακείου. Πρέπει η εικόνα και η αίσθηση που αποκομίζει αυτός που διαβαίνει το κατώφλι, να τον προσκαλεί να συμμετάσχει σε μια καινούργια δραστηριότητα εμπειρία, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστη: να καταναλώσει μέσα στο φαρμακείο!


Καλώς ήλθατε λοιπόν στο φαρμακείο του σήμερα. Αυτό που ανακαλύπτει ότι διαθέτει έναν χώρο ιδανικό για να συνομιλεί με τον κόσμο που περνάει καθημερινά μπροστά του: τη βιτρίνα του. Αυτό που διαπιστώνει πως ο εσωτερικός του χώρος πρέπει να ομορφύνει και να διαταχθεί με τρόπο που να αναδεικνύει τα προϊόντα του, δημιουργώντας περιέργεια, έξαψη και χαρά στον καταναλωτή, ώστε να περιηγηθεί, να επιλέξει, να αγοράσει.


Αυτό που αξιοποιεί την ψηφιακή σήμανση για να ενημερώσει, να πληροφορήσει, να περάσει μηνύματα στον πελάτη. Αυτό που αλλάζει διακόσμηση ανάλογα με την εποχή και φιλοξενεί στον χώρο του θεματικά visual displays. Με άλλα λόγια, το φαρμακείο έχει μεταμορφωθεί σε ένα ελκυστικό περιβάλλον, όπου μπορεί κανείς να νιώσει ευχάριστα, να «σκοτώσει» χρόνο, να πληροφορηθεί, να καταναλώσει.


Και στο μέλλον; Δεν θα μας έκανε έκπληξη αν ο χώρος του φαρμακείου ανοιγόταν σε δραστηριότητες που σήμερα θεωρούμε ασύμβατες: ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές.


Το σίγουρο είναι πως το φαρμακείο δεν θα έχει ποτέ ξανά την όψη στην οποία ήταν συνηθισμένη η προηγούμενη γενιά.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ έχει 50+ χρόνια ιστορίας στην καινοτομία του τομέα
Με συγκεκριμένες και μετρήσιμες επιδράσεις στην υγεία






Σχετικά άρθρα

Ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Έρχονται απεργίες αν αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα
Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ
Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες