Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Διακίνηση πλαστής οδοντόπαστας

1/8/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

από τον Βασίλη Βενιζέλο
_____________________
Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA, Αγγλία) διακινούνται στην Ευρώπη πλαστές συσκευασίες οδοντόπαστας Sensodyne Original και Sensodyne Mint 50 ml της εταιρείας GlaxoSmithKline με αριθμό παρτίδας PROD 07 2005 / EXP 08 / 2008 και επισήμανση στα αγγλικά και αραβικά ταυτόχρονα.

Αυτές περιέχουν τοξικά επίπεδα διαιθυλενογλυκόλης, ενώ εργαστηριακοί έλεγχοι δείχνουν οτι δεν περιέχουν καθόλου δραστικό συστατικό.

Αν και δεν έχει εντοπισθεί στη χώρα μας διακίνηση πλαστών συσκευασιών της παραπάνω οδοντόπαστας, εφιστάται η προσοχή φαρμακοποιών και καταναλωτών σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Πειραιά: 13 φαρμακεία ανήκουν κατά 99% σε μη φαρμακοποιούς
Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Γαλλία: Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν επέκταση των υπηρεσιών
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας
Φ.Σ. Αττικής: Η διακίνηση φαρμάκων απαιτεί επιστημονική εποπτεία
Η απάντηση του συλλόγου στον Πρωθυπουργό για την κατ’οίκον διανομή ΦΥΚ
Οι 26 υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι φαρμακοποιοί ανά χώρα
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη